Dyson V15 Detect: de stofzuiger van de toekomst is er nu

Gadgets Jelle van Es 4 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Een tijd geleden brachten we een uitgebreide review van de Dyson V11, wat op dat moment de meest hoogwaardige stofzuiger van het bedrijf was. Maar stilzitten is uiteraard geen optie voor hen. En daarom bracht het onlangs de opvolger in de vorm van de Dyson V15 Detect op de markt. Een stofzuiger die voor een groot gedeelte voortborduurt op het succes, maar tegelijkertijd ook nog wat vernieuwing brengt. Ik heb het huis er lekker mee stof gezuigd en dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Dyson V15 Detect Review

Laser van de Dyson V15 Detect laat stof beter zien

De grootste innovatie die in de Dyson V15 Detect is te vinden zit hem in de laser die verwerkt is in het Fluffy-stofzuigerhoofd. Dit is het opzetstuk dat je in principe het meest gebruikt. Dankzij de laser schijnt er een groen licht over de vloer en daardoor zie je nog beter waar het vies is. Zeker op de plekken waar het moeilijk is om wat licht te laten schijnen zie je nu nog beter of er daar wat stof of kruimels ligt. Uiteindelijk zorgt dat er voor dat je dus nog beter je huis schoonmaakt en dat is wat je wil met een stofzuiger als deze.

Laser toont alle smerigheid (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Past zuigkracht automatisch aan

Een andere geinige toevoeging die is doorgevoerd in de Dyson V15 Detect is die van de akoestische stofdetectie. Dit zorgt ervoor dat de zuigkracht van de stofzuiger automatisch wordt aangepakt. Wanneer het dus erg vies is, dan meet de stofzuiger dat en gaat hij dus harder zuigen. En wanneer je over een stukje vloer gaat dat je al eerder in je ronde hebt meegenomen, dan zal de kracht juist minder gaan worden, waardoor de batterij langer meegaat. Op die manier heb je altijd de juiste hoeveelheid kracht op het juiste moment.

Dyson V15 Detect
Hij gaat haaaaaaard (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Display geeft aan hoeveel stof er gedetecteerd wordt

Naast dat je zult merken dat de snelheid zich aanpast, krijg je ook op het display van de Dyson V15 Detect een goed beeld van hoe het ervoor staat met de hoeveelheid stof. Daarop zie je namelijk de verschillende stofdeeltjes die worden aangegeven. De hoeveelheid fijnstof blijft daarbij eigenlijk altijd wel erg hoog, maar de grotere stukjes verdwijnen naar mate je meer zuigt en geeft je dus meer controle over wat je doet. Met al deze tools weet je dus zeker dat je huis na een ronde goed schoon is.

Het display (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Batterij van de Dyson V15 Detect gaat lang genoeg mee

Net zoals de andere modellen is de Dyson V15 Detect een draadloze stofzuiger. Dat betekent dat je gebruikmaakt van een batterij om de stofzuiger van zijn kracht te voorzien. Deze zou in theorie iets van een uur meegaan, maar doordat hij zo nu en dan naar de hoogste stand overschakelt, is het eerder iets van 40 minuten. Dat klinkt niet als heel veel, maar in mijn geval doe ik er zo’n twintig minuten over om mijn benedenwoning van zo’n 40 vierkante meter schoon te maken. Het is echter geen overbodige luxe om er een tweede batterij bij te hebben, zodat je er altijd één in de oplader hebt zitten en één in de stofzuiger zelf.

Je kunt hem een tijdje gebruiken (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Blijft een prijzig ding

Voor de Dyson V15 geldt eigenlijk hetzelfde als de andere producten die het bedrijf op de markt brengt: het is nogal prijzig. Ik vind het echt een zeer fijne stofzuiger en brengt een hoop gebruiksgemak en maakt je huis lekker schoon. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Daarnaast is het nogal lastig om hoeken goed schoon te maken zonder dat je een ander opzetstuk erbij pakt (telkens wisselen is nog altijd irritant), waardoor mijn vrouw vaak nog de stofzuiger van zo’n 100 euro van de Blokker erbij pakt.

Een investering, waar je veel voor terug krijgt (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

De Dyson V15 Detect is nu beschikbaar en onder andere bij het bedrijf zelf te koop.

[REVIEW] Dyson V11: schoonmaken is zo een stuk leuker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen