Dit e-ink scherm kost net zoveel als enorme smart tv, maar doet iets heel anders

Gadgets Jeroen Kraak 28 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Soms kom je van die gadgets tegen die zo apart zijn dat je ze gewoon in je huis wil hebben. Sommige zijn praktisch, zoals het digitale notitieblok zoals de Remarkable. Andere zijn juist weer esthetisch om door een ringetje halen, zoals deze e-ink wall van Alexander Klöpping.

Hoewel er fijne nieuwssites zijn, zoals Metro, lezen sommige mensen nog steeds de krant. Toegegeven, het heeft ook wel iets lekkers, ‘s ochtends opstaan met de geur van vers gedrukt inkt en onder het genot van een koffie het laatste nieuws doorbladeren. Toch kan het nu wat anders en dat allemaal dankzij het nieuwe initiatief van Alexander Klöpping.

De e-ink krant van Alexander Klöpping

Dat Alexander Klöpping er wel van houdt om wat vernieuwing door te voeren, heeft hij laten zien met Blendle. Toch is zijn nieuwe project nog net een tikkeltje toffer naar mijn mening. Waar e-ink vooral gebruikt wordt voor e-readers en het digitale notitieblok van Remarkable, laat de tech-ondernemer zien dat er nog veel meer mogelijkheden zijn.

Alexander Klöpping heeft namelijk een e-ink krant ontwikkeld. Dit is een soort televisie waar informatie opgegeven wordt, maar dan net wat anders. Door de e-ink is het ideaal om informatie te lezen. Het is daarmee ideaal om de krant er op weer te geven. Bovendien ziet het er ook nog eens echt stijlvol uit, waardoor het ook prima als kunstwerk door het leven kan gaan.

Het e-ink scherm, van het bedrijf met de toepasselijke naam Project E Ink, is 32-inch groot, waarmee het precies de afmeting heeft van een echte krantenpagina. Het laat je vervolgens de voorpagina van de krant zien, waardoor je meteen het belangrijkste nieuws van de dag kunt scannen. Wel is die iets zwaarder dan de krant, want hij weegt zo’n 8 kilo.

Enorm tof, maar ook enorm duur

Elke dag wordt de voorpagina automatisch vernieuwd. Omdat de batterij van dit scherm ook weken meegaat, vanwege de zuinige e-ink technologie, heb je er dus ook een tijd lang geen omkijken naar. Volgens Alexander Klöpping moet dat nog veel langer worden, aangezien hij het met zijn team nog aan het optimaliseren is.

Dit enorm dure 'Nederlandse' e-ink-scherm wil je in je huiskamer
The Wall Street Journal op je muur. (Afbeelding: Project e Ink)

De voorpagina van een krant wordt elke dag automatisch binnengehaald via wifi. Dat kan op twee manieren. Je kunt je eigen software draaien, of het portaal van Project E Ink gebruiken. Die laatste kost je wel 60 euro per jaar. Bovendien hoopt Alexander Klöpping ook dat je naast het scherm vooral een abonnement neemt op je favoriete krant.

Deze e-ink krant van Alexander Klöpping is dus echt prachtig. Wel heeft het een groot nadeel: de prijs. Dit e-ink scherm is echt niet goedkoop. Het kost je 2.783 euro. Maar goed, dan heb je wel echt iets unieks in je huis hangen.

Dit bizarre gadget verandert je iPhone of Android in een warmtecamera

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen