Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Games 13 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Hoeveel de Virgil van Dijk van de esports verdient met EA Sports FC 24

Voetbal is big business. Vanavond zien we Virgil van Dijk in actie met het Nederlands Elftal. Hij heeft een miljoenensalaris. Maar hoe zit het eigenlijk met de e-sporters die EA Sports FC 24 op professionele basis spelen?

EA Sports FC 24 is een van de populairste games op alle consoles. Miljoenen mensen spelen het en dan vooral de Ultimate Team-modus. Omdat het zo populair is zijn er zelfs officiële competities en toernooien waar de esporters aan mee kunnen doen. Zij kunnen net zoals Virgil van Dijk een behoorlijk salaris verdienen.

@wantnl

De nieuwe Playstation 5 is hier 🔥🔥🔥 #playstation #playstation5 #playstation5slim #games #gaming

♬ original sound – WANT

Hoe zit het in Nederland?

In Nederland is de E-Divisie de grootste EA Sports FC 24-competitie. Vorig jaar was er 50.000 euro aan prijzengeld te verdienen. De winnaar van de competitie kreeg 20.000 euro. Dat waren overigens vier teamleden. Niet genoeg om mee rond te komen zoals Virgil van Dijk, maar toch een ideaal zakcentje.

Daarnaast krijgen de winnaars van de E-Divisie ook plaatsen bij de EA Sports FC24 World Cup. Daar is flink meer prijzengeld te verdienen. De winnaars van het toernooi krijgen 300.000 euro. Goed, dat is misschien een weeksalaris voor Virgil van Dijk, maar jij en ik kunnen daar echt wel van rondkomen.

Professionele esports-spelers van EA Sports FC 24

Maar goed, er zijn nog meer manieren om geld te verdienen. Als je echt bijzonder bent, zit je in een professioneel Esports-team. Hier zijn heerlijke salarissen te verdienen die starten vanaf 5.000 euro tot bedragen die oplopen boven de 10.000 euro. Meestal zijn deze contracten voor de duur van twee jaar.

Dit is overigens alleen salaris. Prijzengeld kan daar nog bovenop komen. Dus als je ook nog de EA Sports FC 24 World Cup wint, ben je echt spekkoper. Naast dat toernooi, zijn er overigens nog genoeg andere competities waar geld is op te halen. Zo kom je al iets meer in de buurt van Virgil van Dijk.

Nog meer inkomsten zoals Virgil van Dijk

Maar net zoals Virgil van Dijk verdienen esporters niet alleen hun geld met toernooien en officiële wedstrijden spelen. Ze kunnen ook flink wat bijverdienen met andere zaken. Neem bijvoorbeeld EA Sports FC 24-wedstrijden streamen via Twitch. Kijkers kunnen zich op een kanaal abonneren en zelfs doneren aan een speler. Dit zijn inkomsten die lekker op kunnen lopen. Daarnaast is het ook mogelijk dat ze via hun kanaal promoties doen voor andere merken. Wat ook kassa is.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de sociaal media van de spelers. Net zoals Virgil van Dijk krijgen zij ook volgers op TikTok, Instagram en bijvoorbeeld X. Met een bepaald aantal volgers wordt je ook interessant voor commerciële partijen, waardoor je producten kan promoten. Een fijne toevoeging aan de esport-inkomsten.

Ook kan e-sport een ideaal opstapje zijn naar een andere carrière. De gemiddelde esports-carrière duurt niet zo lang als de voetballoopbaan van Virgil van Dijk. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld Koen Weiland. Hij is wellicht de bekendste esporter van Nederland en klust tegenwoordig ook bij als presentator bij Viaplay. Nu verdient hij dus geld met praten over Virgil van Dijk in plaats door ermee te spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!