Waarom je moet oppassen voor Action en Lidl-producten op Bol.com

Apps Jeroen Kraak 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Bol.com is de ideale plaats om te shoppen wat je maar wil. Toch kun je de Action-, Lidl- en Ikea-producten beter laten liggen in de winkel, volgens de consumentenbond. Dit is waarom.

Bol.com verkoopt letterlijk bijna alles. Er staan nog net geen huizen op, maar als je een televisie of een fles wasverzachter zoekt, kun je bij de webwinkel terecht. Er staan ook producten van Action, Lidl en Ikea op de website. Maar deze kun je beter laten staan, volgens de consumentenbond.

Laat de Action, Lidl en Ikea-producten gewoon liggen

Is het Hollandse slimheid, of gewoon ordinaire diefstal? Die vraag kun je stellen bij sommige handelaren op Amazon en Bol.com. Op het platform zijn namelijk producten te vinden van Action, Lidl en Ikea. Handig, zou je zeggen, ware het niet dat ze niet verkocht worden door de winkels zelf.

Nee, deze producten worden aangeboden door andere shops. En daar wringt nou juist de schoen. Voor deze producten van Ikea, Lidl en Action betaal je namelijk veel meer dan in de winkel of webshop van het bedrijf zelf. Het is een beetje vergelijkbaar met dropshipping, wat sommige handelaren bijvoorbeeld doen met producten van AliExpress en Temu.

Decoupeerzaag Lidl Oppassen met producten van Silvercrest en Parkside.

Goed opletten op Bol.com en Amazon

De Consumentenbond deed er onderzoek naar en er blijken bizarre verschillen in de prijs te zitten. Een van de voorbeelden die worden genoemd, is de Superfinn kalkreiniger van Action. Bij de winkel zelf kost de fles 1,42 euro, terwijl die bij Bol.com te koop is voor 9,29 euro. Dat is dus zes keer zoveel als normaal.

Ook bij Lidl is het raak. Zo kun je op Bol.com een Silvercrest Airfryer kopen voor 74,99 euro, terwijl die bij Lidl zelf 39,99 euro is. Van Ikea staan bijvoorbeeld matrassen en besteksets voor woekerprijzen op Amazon.

Zie je dus een bepaald item op Bol.com of Amazon, dan doe je er goed aan om te checken of het echt niet ergens anders te koop is. Wij bij WANT helpen je in ieder geval, want wij zetten wekelijks de beste Action en Lidl-deals speciaal voor je op een rij. Zo heb je die producten voor de beste prijs. Ook houden we speciaal voor jou ook regelmatig Ikea in de gaten.

3 aanbiedingen die je deze week echt niet wil missen bij Action

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen