Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tech 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De ideale hack om een goedkope vlucht te vinden met Google Flights

Google Flights is de ideale manier om goedkope vluchten te vinden. Toch is er een hack waarmee je nog goedkoper kunt vliegen in de herfstvakantie. Heel veel hoef je daarvoor niet te doen.

Ben je van plan in de herfstvakantie een weekendje weg te gaan, of maak je nu al plannen voor een reis later? Dan heeft Google Flights voor jou een heerlijke oplossing. Er is namelijk een manier om heel goedkope vluchten te vinden.

Goedkopere vluchten vinden met Google Flights

Deze truc is vooral handig als je gewoon weg wil en geen bepaalde voorkeur hebt voor een bestemming. Als je op de Google Flights-pagina bent, kies je alleen de plaats van vertrek en er gaat letterlijk een wereld voor je open. Hiervoor selecteer je dus ‘overal’ als bestemming.

Als je die pagina opent, zie je een haart van de hele wereld met allerlei bestemmingen. In eerste instantie zijn dit ticketprijzen met een reis van een week ergens in de komende zes maanden. In dat scherm kun je die tijden ook aanpassen. Zo kies je simpel voor een weekend of twee weken. Ook is het mogelijk om gewoon vaste data te selecteren.

Google Flights goedkope tickets
De map van Google Flights (Afbeelding: Google)

Daarnaast zijn er ook verschillende filters aanwezig. Zo kies je heel eenvoudig tot welke prijs je wil gaan of hoeveel overstappen je maximaal wil hebben. Dat is vooral handig bij langere vluchten.

Nog meer overzicht

Op de kaart in Google Flights kun je ook heel slim inzoomen. Zo krijg je een heel fijn overzicht van Europa. Zo vlieg je op dit moment voor 70 euro retour naar Londen en ben je 105 euro kwijt voor Napels.

Als je vervolgens op een bestemming klikt in Google Flights, krijg je verschillende opties te zien. Zo kies je welke luchtvaartmaatschappij het best bij je past. Ga je liever met een prijsvechter of een iets duurdere airline?

Zijn vliegende boten straks het perfecte alternatief voor de elektrische auto?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!