The Mandalorian: 5 easter eggs uit de eerste aflevering van seizoen 3

Films & Series Dunke van Boekel 2 mrt 2023
Leestijd: 5 minuten

Het langverwachte derde seizoen van The Mandalorian is eindelijk van start gegaan. Fans staan te popelen om de verdere avonturen van Din Djarin (Pedro Pascal) en Grogu de komende acht weken te zien. WANT-redacteur Dunke al helemaal, dus hij vertelt jullie maar al te graag over wat je mogelijk gemist had in de eerste aflevering.

Wat heerlijk om weer terug te zijn. Hoewel we The Mandalorian niet lang hebben hoeven missen dankzij The Book of Boba Fett, kon ik niet wachten om te zien waar het verhaal nou naartoe ging na de finale van seizoen twee. Deze nieuwe aflevering zet alles lekker in gang, en er is veel te zien. (En er is vandaag nog een aflevering van The Bad Batch uitgekomen ook!) Oh ja, als je de aflevering nog niet hebt gezien: spoilers!

Aflevering één van The Mandalorian seizoen drie springt redelijk van hot naar her, om Din op het juiste traject te zetten. Van een groep Mandalorians naar Nevarro en een Mandalorian-kasteel. Plus nog een prachtige dogfight met aliens die er echt geweldig uit zien. Oh, en IG-11 die als een stop-motion Terminator nog even tot leven wordt gewekt? Ik heb genoten.

Het zal me benieuwen of Mando volgende week al naar Mandalore gaat, of hij nog ergens anders een stop moet maken. Enfin, naast het verhaal was er nog genoeg te waarderen op het gebied van easter eggs. Hier zijn er een paar.

#1: De Purrgil?!

De grootste easter egg in de eerste aflevering waren absoluut deze intrigerende wezens. Wanneer The Mandalorian en Grogu in hun N-1 Starfighter zitten, ziet de groene baby een aantal aparte vormen in dat bekende blauw tijdens het reizen door Hyperspace.

The Mandalorian, Star Wars Rebels, seizoen 3
De Purrgil in Star Wars Rebels. (Afbeelding: Disney/Lucasfilm)

Dit zijn Purrgil. Een soort mix tussen een walvis en een octopus. We zagen deze wezens voor het eerst verschijnen in Star Wars Rebels, waar al duidelijk gemaakt werd dat ze door hyperspace konden reizen, wat noodzakelijk bleek in de finale van de show. Het personage Ezra Bridger (Taylor Gray) liet de Purrgil destijds hem en een Star Destroyer vol met Imperials, waaronder Grand Admiral Thrawn (Lars Mikkelsen), meenemen.

Aan het einde van de aflevering maakte de Mandalorian Sabine Wren (Tiya Sircar) de belofte om naar Ezra op zoek te gaan, samen met vroegere Jedi Ahsoka Tano (Ashley Eckstein in animatie en Rosario Dawson in The Mandalorian). Dit personage zagen we dan weer terug in The Mandalorian seizoen twee, waar ze op zoek was naar Thrawn.

De verschijning van de Purrgil in deze aflevering zou er dus best op kunnen wijzen dat we meer aanloop gaan zien naar de Ahsoka-serie in dit seizoen. Sabine Wren heeft in ieder geval ook een connectie met de Darksaber, die dit seizoen belangrijk gaat zijn.

#2: Mandalore is… kristal?

The Mandalorian seizoen 3
Groene gloed, onder de grond, dit zouden best de Mines of Mandalore kunnen zijn. (Afbeelding: Disney/Lucasfilm)

In de finale van het vorige seizoen zei Boba Fett eventjes tussendoor dat de Empire Mandalore “tot glas heeft verpulverd”. Het was onduidelijk wat daar precies mee werd bedoelt, maar nu weten we meer.

The Mandalorian haalt in het begin van de aflevering een relikwie tevoorschijn dat van Mandalore zou komen. Het object zit vast in een stuk kristal met een groene kleur. The Armorer (Emily Swallow) zegt dat dit bevestigt dat de oppervlakte van de planeet is gekristalliseerd. In The Book of Boba Fett zagen we flashbacks naar de zogenaamde ‘Great Purge’, waar dit proces waarschijnlijk onderdeel van was. In trailers kunnen we al een klein beetje zien van dit nieuwe oppervlakte van de planeet.

#3: Grogu is net als wij

Je kunt zeggen wat je wilt over The Rise of Skywalker, maar de toevoeging van de extreem schattige Babu Frik is over het algemeen vrij geliefd. De soort van kleine droid-dokters, de Anzellans, hebben een winkel geopend op Nevarro en Din ging met Grogu langs om te zien of de kleintjes IG-11 konden repareren. The Mandalorian hoopt namelijk dat de de droid hem kan helpen navigeren op Mandalore.

Anzellan, Babu Frik, The Mandalorian
Of Babu Frik bij deze Anzellans is, is niet zeker. Maakt voor Grogu niet uit! (Afbeelding: Disney/Lucasfilm)

Of Babu Frik ook onder deze Anzellans is, is niet duidelijk. Het maakt voor Grogu daarentegen niet uit, de 50-jarige baby pakt de aliens op zoals een kleuter dat met een kat zou doen. En eerlijk gezegd geef ik hem geen ongelijk.

#4: Cara Dune is weg uit The Mandalorian

Het was al een tijdje bekend, maar Gina Carano zal niet meer terugkeren in The Mandalorian. De actrice werd de laan uit gestuurd toen ze op Twitter de behandeling van republikeinen in de VS vergeleek met de holocaust. De vraag was maar hoe de toekomstige seizoenen van de serie met haar afwezigheid om zouden gaan.

Simpel: Cara Dune is vertrokken. In de aflevering legt Greef Karga (Carl Weathers) uit dat Cara de Special Forces van de New Republic is gaan versterken. Probleem: hij heeft nu geen sheriff meer. Mando weigert het aanbod om die rol te vervullen, dus wie weet wie er voor langs zou kunnen komen? Gina Carano gaan we in ieder geval niet meer zien.

Cara Dune, The Mandalorian
Cara Dune komt niet meer langs in The Mandalorian. (Afbeelding: Disney/Lucasfilm)

#5: Terug naar Sundari

Fans van The Clone Wars deden vast een klein sprongetje van geluk toen ze Bo-Katan (Katee Sackhoff) hoorden zeggen dat de Mines of Mandalore onder Sundari liggen. Deze stad komt vaak voor in de animatieserie, aangezien het de hoofdstad van de planeet is. Sundari was het podium voor een aantal interessante gebeurtenissen in The Clone Wars, bijvoorbeeld een burgeroorlog na de overname van de voormalige Sith Darth Maul (Sam Witwer als stem).

Din Djarin moet blijkbaar badderen in het water in deze mijnen om vergeven te worden voor zijn zonden (het afzetten van zijn helm waar andere wezens bij zijn). Of we ook daadwerkelijk in de stad rond zullen lopen is nog niet duidelijk, al kunnen we de verwoestte koepel die kenmerkend is voor de steden op Mandalore wel in de trailers zien.

Dat waren een aantal van de opvallende easter eggs in deze eerste aflevering van The Mandalorian seizoen drie. Ik kan nu al niet wachten tot volgende week…

Benieuwd naar wat er nog meer verborgen zat in de eerste aflevering? Onze collega’s van Manners hebben nog meer pareltjes gevonden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen