Wie die geheimzinnig Baby Yoda uit The Mandalorian precies is

Pop-Culture Dunke van Boekel 1 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Het derde seizoen van The Mandalorian komt bijna uit en wij kunnen niet wachten! Eindelijk kunnen we weer wekenlang in het verhaal van Din Djarin en Grogu duiken, met genoeg interessante ontwikkelingen voor het Star Wars-universum in het vooruitzicht.

In dit seizoen gaan we meer zien van The Mandalorian (Pedro Pascal) en het conflict dat hij heeft met zijn eigen clan, en die van Bo-Katan (Katee Sackhoff). Volgens het geloof van zijn clan mocht Din namelijk zijn helm niet afzetten zodat anderen hem konden zien, maar in de laatste twee afleveringen van seizoen twee doet hij dit toch. Ondertussen is Bo-Katan pissig omdat Mando de Darksaber in zijn bezit heeft.

Het mysterie van Grogu’s leeftijd

In de eerste aflevering van de serie werd The Mandalorian op pad gestuurd om een premie te innen op een wezen van 50 jaar oud. Niet alleen hij was dus verrast toen we uiteindelijk een baby-versie van Yoda’s soort te zien kregen. Maar gek is dit niet. Yoda zelf was 900 jaar oud toen hij stierf. Zijn soort heeft simpelweg een heel andere manier van ouder worden.

Maar als Grogu toen 50 jaar was, hoe oud is ‘ie nu dan? Jon Favreau, de schrijver en showrunner van The Mandalorian, heeft daar iets over gezegd. Volgens Favreau is de kleine nu zo’n 53 jaar oud, wat het één en ander zou kunnen impliceren over de tijdlijn van de Star Wars-series.

Dit stukje informatie zou betekenen dat The Mandalorian seizoen één, twee, The Book of Boba Fett tot het begin van Mando seizoen 3 zich over een periode van zo’n drie jaar afspelen. Eén jaar per seizoen dus. Als we even nadenken over hoe lang er tussen de seizoenen heeft gezeten, zou dat best kunnen kloppen. Het is aannemelijk door de status van Nevarro in seizoen twee van The Mandalorian dat er tijd is vergaan (de stad lag in de finale van seizoen één redelijk in puin) en het is nooit gezegd hoe lang Grogu bij Luke Skywalker vertoeft heeft.

Grogu, The Mandalorian
Wie ó wie komt er door die deur? Hayden Christensen als Anakin Skywalker (nu Darth Vader)? (Afbeelding: Disney/Lucasfilm)

Wordt er meer van zijn verleden bekend in The Mandalorian seizoen drie?

De absurd populaire muppet heeft in ieder geval een flinke rol in het derde seizoen van deze megahit op Disney+ (groot genoeg dat The Mandalorian er twee afleveringen van Boba Fett’s serie voor moest kapen in ieder geval). De kans is dus aanwezig dat we meer van zijn verleden gaan zien. Dankzij The Mandalorian en The Book of Boba Fett weten we dat Grogu aanwezig was op de nacht van Order 66. We zagen zijn mede-Jedi sterven terwijl hij alleen maar toe kon kijken.

Hoe de kleine dat heeft overleefd is daarentegen compleet onduidelijk. Hopelijk geeft seizoen drie van The Mandalorian ons daar meer antwoorden op. Was het R2-D2? Een Jedi die blijkbaar niet dood is gegaan? Of misschien zelfs Jar Jar Binks?

Hogwarts Legacy: onze betoverende gids vol tips, quests en veel meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen