Wat je allemaal nog met die oude PlayStation 4 van je kunt doen

Games Dunke van Boekel 1 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 is nu al iets meer dan 2 jaar oud.  De afgelopen jaren van de console werden geplaagd door tekorten, scalpers en bundels die je allerlei extra meuk aan proberen te smeren. Nu lijkt die periode dan eindelijk voorbij te zijn met Sony die een grotere voorraad PlayStation 5’s aankondigt.

De kans is dus best groot dat jij binnenkort zo’n console hebt staan van de nieuwste generatie. Dan is het vrij waarschijnlijk dat de PlayStation 4 stof gaat staan happen. Als je nou even niet weet wat je met die oude console aan moet: niet getreurd. Het apparaat heeft absoluut nog nut.

De PlayStation 4 is een hemel voor streaming

Netflix, Amazon Prime Video en Disney+, al deze streamingdiensten (en meer) hebben ook een applicatie op de PlayStation 4. Als je al deze diensten op de console plempt heb je alle bibliotheken op één plek. Daarbij leest de PS4 gewoon DVD’s en Blu-Ray discs. Je bent dus niet volledig afhankelijk van wat de streamingdiensten je aanbieden.

Ook een aanrader: installeer Plex. Dit is gewoon een applicatie die te downloaden is via de PlayStation Store. Het toffe aan Plex is dat je er eigenlijk je eigen streamingservice van kan maken (naast de films en series die de app je al gratis aanbiedt). De applicatie synchroniseert met een app op je laptop of telefoon zodat je op een groter scherm de films en series die op je andere apparaten staan kunt kijken.

Niet alleen films, series en muziek kunnen gestreamt worden, dat kan ook gewoon met games, of zelfs met je PlayStation 5. Op het hoofdscherm van je PlayStation 4 staat een tegeltje dat je laat verbinden met een PS5 op dat netwerk. Zo kun je dus in principe PS5 games spelen met een Dualshock controller. Het is misschien niet de volledige ervaring, maar het kan wel!

PlayStation 4 controller PS4 PS5
De PlayStation 4, wat kunnen we daarmee nu de PlayStation 5 uit is? (Afbeelding: Melanie These / Unsplash)

Overal in huis je games blijven spelen

Ooit gehoord van het gezegde “samen delen, samen spelen”? Dat is hier ook best toepasselijk. Voor vrijwel alle multiplayer-games op dit moment geldt dat spelers op de PlayStation 5 samen kunnen spelen met vrienden op de vorige generatie consoles. Als je dus jouw oude PlayStation 4 ergens anders in huis neerzet kan iemand gemakkelijk aansluiten als je online een game aan het spelen bent.

Je kunt met een PlayStation Plus-abonnement je savegames opslaan in de cloud. Als je dan bijvoorbeeld een game op één console start, kun je die verder spelen op de andere.

Er is dus zeker genoeg te doen voor jouw PlayStation 4 zodat je die niet hoeft te verpatsen of aan een neefje te geven (al zal die er vast erg blij mee zijn).

Til je PlayStation 5 op simpele (en goedkope) wijze naar een hoger niveau

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen