Eddie Murphy en cast doen eerste details Coming 2 America uit de doeken

Coming 2 America zie je over een week op Amazon Prime. Wij mochten al een kijkje nemen met de cast van de show.

Coming to America mag met recht een van de grootste komedies uit de vorige eeuw worden genoemd. Eddie Murphy, Arsenio Hall en de andere castleden zetten een topprestatie neer, waar we nog steeds van genieten. Bovendien was het de eerste film met een volledig zwarte cast en opende het deuren voor veel acteurs. Ruim dertig jaar later vindt Eddie Murphy het eindelijk tijd voor een vervolge. Wij mochten meekijken wat de cast van de film vond tijdens een persconferentie.

Coming 2 America is er eindelijk

Het duurde dertig jaar voordat er eindelijk een vervolg kwam in de vorm van Coming 2 America. Zelf was Eddie Murphy al vijf jaar met het nieuwe script bezig. “We wilden iedereen terug uit het origineel. We wilden dan ook verder gaan waar de film was geëindigd. Je zag het Eric LaSalle-personage en de zus van Lisa McDowell die kletsnat waren. Lisa en ik leefden bij dat einde lang en gelukkig. Het was de vraag hoe je dat met het heden ging verbinden. We vonden het grappig om met McDowells in Afrika te openen. Zo kon hij zelfs daar zijn. Vanaf daar gingen we verder.”

Echt klassiekers zie je weer in de film terug. Zo is McDowells een van de zaken uit het originele Coming to America wat je gaat herkennen. Maar ook veel acteurs zijn weer terug.

Een gevoel van nostalgie

Arsenio Hall: “Er was een avond waar Eddie een scène deed met John Amos in McDowells. Het was de eerste keer dat ik Amos en Louie Anderson samen in een kamer zag. Het gaf me een speciaal gevoel. Wat hij deed voor zwarte acteurs in Hollywood was geweldig. Ik hou van hem voor altijd. Het verwarmde mijn hart.”

Ook Leslie Jones had last van kippenvel tijdens de opnames van Coming 2 America. “Toen ik Eddie Murphy als koning de set opliep, leek het net alsof de film verder was gegaan. Het voelde vanaf toen zo echt,” vertelt Jones. “Maar dat is toch altijd zo als ik binnenkom?” lacht Murphy.

Murphy denkt met veel weemoed terug naar het eerste deel. “De originele Coming to America is de eerste film die een volledige zwarte cast had en over de hele wereld een succes was. Daarna is er maar een handvol die dat ook is gelukt. Coming 2 America gaat verder waar de eerste is gestopt en kan daar bijkomen.”

Deze series en films zie je in maart op Amazon Prime Video

Murphy gaat verder: “Coming 2 America gaat over familie, liefde, traditie en het juiste doen. En dan zijn er ook deze prachtige beelden van zwarte, prinsessen koningen en koninginnen. De thema’s  als liefde zijn tijdloos. Een film als Fidler on the Roof heeft hetzelfde. Het is een echte cultfilm.”

Iets wat we ook terugzien in de film is de kracht van vrouwen. Arsenio Hall is daar erg blij mee. “Deze boodschap was zo belangrijk en dit was het juiste moment. Ik ben zo trots op de film vanwege al die lagen. De actrices in Coming 2 America zijn ook echt geweldig.”

Coming to America is vanaf 4 maart te zien op Amazon Prime Video. De dienst kost 2,99 euro per maand. Meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
Eddie Murphy en cast doen eerste details Coming 2 America uit de doeken
Sluiten