Een op de vier Nederlandse smartphone-bezitters heeft een iPhone

Apple rmens 8 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Regelmatig verschijnen onderzoeken naar het marktaandeel van de iPhone in de Verenigde Staten, maar hoe zit het eigenlijk in ons eigen land? Telecompaper heeft een groot onder­zoek naar het smartphone-gebruik in Nederland gehouden.

Daaruit blijkt dat de iPhone goed is voor 23 procent marktaandeel. Bijna één op de vier Nederlandse smartphone-gebruikers heeft een iPhone in zijn broekzak. Samsung blijkt echter dominant met een marktaandeel van 47 procent. Andere merken als HTC en LG hebben een beperkt marktaandeel.

Niet alleen het marktaandeel, maar ook het gedrag van Nederlandse smartphone-gebruikers is onderzocht. 33 procent van de iPhone-gebruikers verkoopt zijn oude toestel. Daarmee zijn tweedehands iPhones big business geworden. Ook worden smartphones steeds vaker doorgegeven aan familieleden of vrienden.

Als laatste is de merktrouwheid van de Nederlandse iPhone-gebruiker aanzienlijk. Drievierde van de Nederlandse iPhone-gebruikers met een tablet, heeft een iPad. Aan het onderzoek van Telecompaper hebben 12.000 Nederlanders in de leeftijd van 12 tot 80 jaar meegedaan.

Onderzoeksresultaten in een infographic:

[Hat tip: Adformatie]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen