Eerste nieuwe functies OS X 10.9 lekken uit

Apple rmens 29 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple zal de nieuwe versie van OS X, 10.9, waarschijnlijk tijdens de WWDC op 10 juni aankondigen. Via 9to5Mac zijn de eerste nieuwe features vandaag al uitgelekt. De site claimt de informatie van een anonieme bron verkregen te hebben. 10.9 kruipt dichter tegen iOS aan, maar focust ook op powerusers.

Het multitask-systeem zou aangepast zijn en op een iOS-achtige manier werken. Wat dit concreet zal betekenen is nog niet duidelijk, mogelijk worden applicaties net als in iOS tijdelijk gesuspend als deze geminimaliseerd zijn. De powerusers zouden vooral baat moeten hebben bij de verbeteringen in Finder.

In Finder zouden tabbladen en tags toegevoegd zijn. Door middel van tabbladen is het mogelijk om meerdere mappen tegenlijk open te hebben en snel te switchen tussen locaties. Er zijn al uitbreidingen voor Finder beschikbaar die deze functionaliteit toevoegen. Volgens de berichtgeving van 9to5Mac zijn deze externe hacks binnenkort overbodig.

Een voorbeeld van tabbladen in Finder door middel van Total Finder.

Een ander probleem dat aangepakt zou zijn, is fullscreen support voor dualscreens. Momenteel zorgt het fullscreen maken van een applicatie bij een dualscreen-configuratie ervoor dat één van de twee schermen op ‘zwart’ gaat. Als laatste zou ook Safari voorzien zijn van diverse optimalisaties die zorgen voor betere prestaties.

De nieuwe versie van OS X zou geen significante veranderingen op het gebied van uiterlijk ondergaan zijn. De bron van de Amerikaanse website spreekt ook eerdere geruchten over Siri en Maps-integratie in OS X 10.9 tegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen