En de beste Windows-laptop is… euh, een MacBook?!

Apple rmens 25 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Wil je de beste Windows-laptop? Dan moet je een MacBook kopen. Het klinkt gek, maar volgens onderzoek van Soluto zijn de prestaties van Windows het best op een MacBook Pro van mid 2012. De Apple-machine heeft de minste crashes, de snelste gemiddelde opstarttijd en de minste BSOD-schermen.

Soluto maakt software die de staat van de computer voortdurend in de gaten houdt. Crashes, opstarttijd en andere gegevens over de prestaties van de computers worden geregistreerd en opgeslagen. Apple komt twee keer in de top 10 van best presterende Windows-laptops voor. De MacBook pro 13″ uit 2012 staat op 1, de MacBook Pro 15″ met Retina-display op 6.

De top 10 best presterende Windows-laptops van April 2013 volgens Soluto

Volgens de softwaremaker scoren MacBooks zo goed omdat er door middel van Bootcamp vaak een kale Windows-installatie op gezet wordt. Fabrikanten als Acer en Dell stoppen hun laptops vol met proefversies, hulpprogramma’s en andere crapware die zelden gebruikt wordt, maar wel een wissel trekt op de stabiliteit en prestaties van de systemen. Een probleem dat ook bij Android-telefoons vaak speelt.

Wie op zoek is naar de meest stabiele Windows-laptop kan dus het best een MacBook Pro 13″ zonder Retina-display kopen en daar zelf Windows op installeren. Die arme PC-fabrikanten toch..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen