Waarom het einde van Breaking Bad nagenoeg perfect is

Daniel Koster 27 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Het is alweer drie jaar geleden dat Breaking Bad eindigde. Drie jaar! Bij ons staan die laatste paar afleveringen nog steeds in het geheugen gegrift. Wat was het einde van Breaking Bad vet zeg. En dat is om allerlei redenen.

Het einde van Breaking Bad was zeker niet bad

Voordat je verder leest, pas op, want er zullen spoilers voorkomen in de onderstaande video en dit verhaal. Je bent gewaarschuwd. Laten we nu in het einde van Breaking Bad duiken. Vanaf ‘Ozymandias’, de zevende aflevering van seizoen vijf, stort de wereld van Walt in. Dit is de aflevering waarin Hank wordt vermoord en Walt zijn familie een alibi geeft voor zijn misdaden. Wat maakt juist deze aflevering de beste aflevering van de serie, en wellicht wel ooit gemaakt?

Dat heeft te maken met allerlei factoren die ervoor zorgen dat we Walt krijgen te zien als het monster dat ‘ie is geworden. Dat we hem zien vanuit de ogen van andere mensen. Hij heeft eindelijk verloren van het spel, van het leven. Zijn familie is kapot en zijn leven valt in duigen. En waar dat normaal een einde zou zijn met een bittere nasmaak is dat bij Breaking Bad niet het geval. Want in de afleveringen erna komt Walt tot zijn verstand. Hij probeert de schade te herstellen en met het redden van Jesse en het overlijden van Walt valt alles op zijn plaats. Tenminste, dat vinden wij en de makers van onderstaande video:

Was het voor jou ook een tijdje geleden dat je Breaking Bad had gezien? Dan speelt bij jou ook nu vast dat gehele gevoel weer op. Damn, wat moesten wij even flink bijkomen van dat laatste seizoen zeg. Wat een briljante serie is het toch en dat laat de bovenstaande analyse van één van de beste afleveringen ooit zien. Wil jij de serie herbeleven? Dat kan met deze tien accessoires of in dit Breaking Bad café.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen