Eindelijk uitspraak over ‘antennagate’

Apple vriesspeech 18 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Het is misschien wel de meest bekende (en de grootste) misstap uit de recente geschiedenis van Apple; antennagate. Voor diegenen die geen weet hebben waar het over gaat; het is het gevolg van de constatering dat je met de iPhone 4 minder goed kan bellen als je het apparaat aan de onderkant vasthoudt.

Hierdoor zou het signaal afnemen en de iPhone 4 zou zelfs verbindingen verbreken. Toen Consumer Reports (de Consumentenbond in Amerika) aangaf dat ze wegens deze reden de iPhone 4 niet aan konden raden, zat er voor Apple niets anders op dan met een goedmakertje te komen; een gratis bumper. Hiermee was de kous niet af; pas op afgelopen vrijdag werd de rechtzaak rond antennagate uitgesproken. De uitspraak: klanten met een iPhone 4 krijgen $15 terug of mogen een gratis bumper uitzoeken. In Amerika welteverstaan.

De aanklacht tegen Apple luidde als volgt:

“Apple is accused of misrepresenting and concealing material information in the marketing, advertising, sale, and servicing of its iPhone 4—particularly as it relates to the quality of the mobile phone antenna and reception and related software.”

Dit gegeven werd in eerste instantie door Steve Jobs ontkend, volgens hem “hou je de telefoon verkeerd vast” als je signaal zou verliezen. Jobs (en Ive) wisten dat het design van de iPhone 4 voor problemen zouden zorgen wanneer de antennes aan de buitenkant zouden zitten. Zelfs na verschillende waarschuwingen van de ingenieurs was Jobs niet op andere gedachten te brengen; de iPhone 4 zou er komen, precies zoals hij het wilde. Apple moet voor zijn koppigheid in dit geval de rekening betalen, die kan oplopen tot enkele honderden miljoenen dollars.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen