Eindelijk! Windows 8.1 is vanaf vandaag gratis te downloaden

Tech Rutger Houweling 17 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Het heeft even geduurd, maar Microsoft heeft eindelijk de langverwachte update van Windows 8 beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. Windows 8.1 is vanaf vandaag gratis te downloaden voor Windows 8-gebruikers. Daarnaast zal het nieuwe besturingssysteem vanaf morgen ook beschikbaar zijn als los pakket. Voor de update heeft Microsoft geluisterd naar de feedback van de gebruikers en daardoor een aantal veranderingen doorgevoerd.

 
Een van de belangrijkste veranderingen is het startmenu. Hier is veel over gezegd en geschreven en in Windows 8.1 kun je dit dan ook helemaal aanpassen naar je eigen wensen. De startknop is terug, alleen niet zoals we ‘m kennen van bijvoorbeeld Windows 7. De knop dient als een switch tussen de desktop en het startscherm. De Cloud opslag is dieper met Skydrive geïntegreerd. Zo wordt een foto met een hoge resolutie in Skydrive alleen als thumbnail getoond op bijvoorbeeld je tablet zodat dit scheelt in geheugenverbruik. Microsoft heeft er ook voor gezorgd dat de nieuwe versie voorzien is van Internet Explorer 11. Een preview van deze versie is overigens hier te downloaden.

Apps zoals Mail, Calendar en XBox Music zijn ook geoptimaliseerd en datzelfde geldt voor de speciale Windows 8.1-apps Facebook, Netflix en Adobe Photoshop Express. Microsoft heeft er ook voor gezorgd dat multitasken simpel is. Apps zijn naast elkaar te openen en kun je op meerdere beeldschermen draaien. Heb je nog geen Windows 8 op je computer en wil je direct overstappen naar Windows 8.1, dan betaal je voor de normale versie 119,99 euro. De Pro-variant kost 279,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen