The Elder Scrolls Online Elsweyr Preview: Los met draken

Games Jelle van Es 28 mrt 2019
Leestijd: 4 minuten

Een paar jaar geleden maakten we kennis met The Elder Scrolls Online, een MMORPG die je de kans gaf om de wereld van Tamriel te verkennen. Deze kende je voor een gedeelte al uit grote games als Skyrim en Oblivion. In eerste instantie was de game niet heel erg goed en waren en problemen met content en bugs. Inmiddels heeft de ontwikkelaar al zijn zaakjes op een rij en speelt het gewoon erg goed. En binnenkort krijgt de game met de uitbreiding van The Elder Scrolls Online Elsweyr. Die uitbreiding heb ik onlangs al kunnen spelen.

The Elder Scrolls Online Elsweyr neemt je mee naar het aparte gebied van Elsweyr, waar de draken zijn teruggekeerd. Die spelen dan ook een belangrijke rol in het verhaal en ga je regelmatig tegenkomen. Helaas konden we de game maar een klein uurtje spelen, wat voor een grote MMORPG natuurlijk wat beperkt is. Toch heb ik veel van de game geleerd en zijn er genoeg redenen om enthousiast te worden over hetgeen dat komen gaat. Dit zijn de vijf belangrijkste punten.

Het speelt gewoon erg lekker

Eén van de meest fijne punten die ik over heb gehouden van de speelsessie is dat het gewoon heel erg goed speelt. Eerlijk is eerlijk, na de lancering van de game heb ik de game eigenlijk niet meer aangeraakt. Maar nu ik aan de slag ging, zat ik er gelijk weer in. Het voelt echt als een Elder Scrolls-game, waarbij je de game gewoon met de controller kunt spelen. Het combatsysteem is zoals je dat gewend bent van Skyrim en je kunt een goede mix creëren tussen het gebruik van magie en fysieke aanvallen met de wapens die je hebt. En natuurlijk verzamel je al spelende loot om je te verbeteren en ga je door verschillende vaardigheden te gebruiken in levels omhoog en word je beter.

The Elder Scrolls Online Elsweyr

Nieuwe classs met de Necromancer

The Elder Scrolls Online Elsweyr kent zoals je van een grote uitbreiding mag verwachten een nieuwe class om mee aan de slag te gaan. Het gaat om de Necromancer. En dat is ook de class waarmee ik aan de slag ben gegaan. De class speelt erg anders en geeft je de mogelijkheid om via magie de doden tot leven te wekken. Zodoende kun je bijvoorbeeld een skelet oproepen om tijdelijk voor je te vechten. De class speelt behoorlijk anders en is zodoende een goede keuze om mee aan de slag te gaan wanneer je een nieuw personage wilt gaan maken.

The Elder Scrolls Online Elsweyr

Elsweyr ziet er boeiend uit

Het gebied van Elsweyr ligt een beetje in het zuiden van de wereld en kent zodoende een warm klimaat. Dat zorgt er voor dat alles er zonnig uitziet. Tegelijkertijd is er ook genoeg ruimte voor mooie dorpjes, ruïnes, bomen, meren en rivieren. Ik werd er eigenlijk gewoon vrolijk van terwijl ik het speelde en rondliep. En net als in elk andere Elder Scrolls-game, zie je op je radar verschillende interessante punten om naar toe te gaan en te kijken wat daar te ontdekken valt. Ik had echt het idee dat dit een uitbreiding zou gaan worden om veel tijd in door te brengen.

The Elder Scrolls Online Elsweyr
(Bron: Betheda)

Grote Trial om naar uit te kijken

Naast de mogelijkheid om je eentje of samen met een vriend het avontuur te beleven, kent de uitbreiding ook een grote nieuwe Trial. Met twaalf man doorloop je een enorme dungeon, waarbij je goed moet samenwerken en het meer dan eens moet opnemen tegen een grote draak. Mocht je daar heelhuids doorheen komen, dan is het goed om te weten dat je aan het einde van de rit veel speciale gear en wapens kunt verwachten. Ben je dus al wat langer te vinden in de wereld van The Elder Scrolls Online, dan is dit het grootste stuk om naar uit te kijken.

The Elder Scrolls Online Elsweyr

Geschikt voor nieuwkomers

Het fijne aan The Elder Scrolls Online Elsweyr is dat je als nieuwkomer eigenlijk gelijk met de nieuwe content aan de slag kunt gaan. Je begint dan gewoon met een tutorial in Elsweyr en leert zodoende de kneepjes van het vak. Je hoeft dus niet eerst de oude content te doorlopen, waar uiteraard wat mechanics inzitten die verouderd zijn, maar kunt gelijk een verse nieuwe wereld gaan ontdekken met de ervaring die de ontwikkelaar de laatste jaren heeft opgebouwd.

The Elder Scrolls Online Elsweyr

The Elder Scrolls Online Elsweyr verschijnt op 4 juni en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen