Elektrisch en niet te duur: dit zijn de goedkoopste auto’s van 2022

Elektrische auto's Sam Dille 16 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Elektrische auto’s waren ooit alleen binnen handbereik voor mensen met een dikke portemonnee. Gelukkig zijn die tijden veranderd en produceren fabrikanten nu ook modellen tegen betaalbare prijzen.

Een groot deel van Nederland weet dit natuurlijk al, dus geen wonder dat de verkoop van elektrische auto’s afgelopen jaar steeg met 38 procent. Naast de komst van betaalbare EV’s zijn er ook meer oplaadplekken beschikbaar. Dit maakt elektrisch rijden ook meteen een stuk praktischer.

Deze elektrische auto’s zijn verkrijgbaar voor een indrukwekkend lage prijs

Het moge duidelijk zijn: elektrisch rijden is nu aantrekkelijker dan ooit. En dat zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven. Deze modellen zijn op dit moment de goedkoopste elektrische auto’s die je kunt krijgen.  Houd er wel rekening mee dat we de instapprijzen hebben genoteerd. Meer features resulteren vanzelfsprekend in hogere kosten.

1. Nissan Leaf S 2022

Prijs: vanaf 32.414 euro

Hoewel de Leaf al 12 jaar bestaat, weet Nissan het model nog altijd te voorzien van een frisse wind. De nieuwste editie is op dit moment een van de meest betaalbare elektrische auto’s die vandaag beschikbaar is. De auto biedt een praktisch bereik van 240 kilometer. Kopers die verder van huis willen reizen en bereid zijn om een beetje extra uit te geven, kunnen upgraden naar de Leaf Plus, met een bereik van 385 kilometer. De EV laadt volledig op in minder dan een uur op een DC-snellaadstation. Bovendien heeft de auto een semi-autonome rijmodus, evenals een innovatief e-pedalsystem. Dat laatste maakt het mogelijk om de Leaf te stoppen, te accelereren en te vertragen met maar één enkel pedaal. Daarnaast geeft de slimme achteruitkijkspiegel met een druk op de knop weer wat zicht op wat zich achter de auto bevindt.

Elektrische auto: deze 7 zijn hun dure prijs alles behalve waard
Nissan Leaf S 2022 (Afbeelding: Nissan)

Bekijk alle opties voor de nieuwste Nissan Leaf hier

2. Chevrolet Bolt EUV 2022 elektrische auto

Prijs: vanaf 37.264 euro

De meest recente versie van de Chevrolet Bolt EUV heeft een lagere startprijs en heeft een enorme upgrade ten opzichte van het originele Bolt-ontwerp ondergaan. De elektrische auto biedt een actieradius van 417 kilometer, wat een voor een betaalbare EV verrassend groot is. Bovendien is het opladen van de auto een fluitje van een cent. Na 30 minuten aangesloten op een DC-snellaadstation kan de Bolt al 160 kilometer afleggen. De auto wordt ook geleverd met het Safety Assist-pakket, inclusief forward collision warning, een volgafstand-indicator en een automatische noodrem. Eén nadeel: de auto is op dit moment niet verkrijgbaar in Nederland. In Nederland werd de auto verkocht onder de naam Opel Ampera-e, maar is een tijdje geleden uit het assortiment gehaald, omdat Opel al niet meer onder de vlag van General Motors opereert. Het is nog wel mogelijk om het voertuig buiten Europa te bestellen.

Chevrolet Bolt elektrische auto
Chevrolet Bolt EUV 2022 (Afbeelding: Chevrolet)

Bekijk alle opties voor de nieuwste Chevrolet Bolt EV hier

3. Hyundai Kona Electric

Prijs: vanaf 35.495 euro

Met een bereik van van 415 kilometer kun je met de Hyundai Kona Electric jouw ‘range anxiety’ wel gedag zeggen. Bovendien kan de elektrische auto binnen een uur volledig opladen bij een DC-snellaadstation. Hyundai heeft veiligheid hoog in het vaandel zitten, dus de EV is voorzien van premium veiligheidsvoorzieningen, waaronder forward-collision warning, lane-keeping assist en lane-departure warning. Hoewel het voertuig een lichte upgrade in zowel het interieur als het exterieur kreeg, is het voertuig iets kleiner dan de typische SUV. Desalniettemin is het een geweldige optie als je een lager budget hebt.

Hyundai Kona Electric 2022
Hyundai Kona Electric 2022 (Afbeelding: Hyundai)

Bekijk alle opties voor de nieuwste Hyundai Kona Electric hier

Kun jij geen genoeg krijgen van elektrische auto’s? Dan moet je zeker even deze snelheidsduivels checken

5 elektrische krachtpatsers die de straten milieuvriendelijk veroveren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen