Stijn Kuster
Stijn Kuster Elektrische auto's 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit 9-persoons elektrische busje met zonnepanelen is bizar goedkoop

Oplaadkabeltjes, telefoonhoesjes en andere prullaria worden massaal geïmporteerd uit China. Naast kleine producten bieden fabrikanten ook ontzettend goedkope elektrische auto’s aan op webshops als Alibaba.

We hebben het niet over auto’s van bedrijven als Geely (de Chinese moedermaatschappij van onder andere Volvo en Lynk & Co.), maar over in Europa niet-goedgekeurde wagentjes waarmee je liever niet op de openbare weg komt.

Kleiner dan een Twingo, met plek voor negen man

Zo is er dit krankzinnige busje. Het Alibaba-voertuig is 3,6 meter lang, 1,4 meter breed en 1,7 meter hoog. Hiermee is het wagentje korter en smaller dan een Renault Twingo (3,6 meter lengte x 1,6 meter breedte x 1,5 meter hoogte). Volgens de fabrikant kan je, ondanks zijn beperkte formaat, negen personen kwijt in deze elektrische auto.

Alibaba, elektrische auto, busje
Klein, maar toch ruim (Afbeelding: Alibaba)

Achter de voorstoelen zitten twee bankjes. Hoewel je hierop makkelijk naast elkaar kunt zitten, is het voor zeven personen toch flink proppen. De niet al te comfortabel uitziende bankjes zijn op te klappen waardoor een vlakke laadvloer ontstaat.

Airco en schijfremmen

Maar het minibusje is meer dan een rijdende laadvloer. Het gebakje heeft een ruitenwisser, spiegels, oprolbare ramen, achteruitrijcamera, verlichting en aan de voorkant en zelfs schijfremmen. Optioneel is er ook nog airconditioning te bestellen.

Elektrische auto Alibaba
Het niet al te spannende interieur (Afbeelding: Alibaba)

Het busje is volledig elektrisch en beschikt over een accupakket dat bestaat uit vijf 100 Ah/6 Volt batterijcellen. In totaal komt dit neer op zo’n 30 kWh waarmee de auto 120 kilometer rijbereik moet hebben.

Elektrische auto met een zonnepaneel

De accu van deze elektrische auto zit gekoppeld aan een zonnepaneel waarmee je de actieradius nog eens 40 kilometer kunt vergroten. Snel leg je deze kilometers echter niet af, de 6,7 pk motor heeft een topsnelheid van 40 kilometer per uur.

Elektrische auto Alibaba
Volledig elektrische en met zonnepaneel (Afbeelding: Alibaba)

Op Alibaba wordt voor de basisversie een prijs van 3.297 euro gevraagd, de verlengde versie kost 3.957 euro. Met alle opties kan je maximaal 4.535 euro stukslaan op deze bijzondere elektrische auto.

Liever een iets degelijkere elektrische auto? Check dan onze review van de Ford Mustang:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!