Stijn Kuster
Stijn Kuster Elektrische auto's 17 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Van Tesla tot Rimac: dit zijn de 10 snelste elektrische auto’s ter wereld

Je kent het wel: je staat bij een stoplicht, komt er een elektrische auto naast je staan. Je kunt zoveel gas geven als je wil, maar in de meeste gevallen verlies je de stoplichtsprint van een EV.

Hoewel de dagelijkse Tesla’s en elektrische auto’s van de Volkswagengroep al snel zijn, bieden sommige fabrikanten misselijkmakend snelle EV’s en claimen ze de meest krankzinnige nul-naar-honderd-tijden. Wij hebben de tien snelste elektrische auto’s voor je op een rij gezet.

Dit zijn de 10 snelst accelereerde elektrische auto’s:

1. Tesla Roadster SpaceX Package (1,1 seconden)

Op plek één staat Tesla met de nog niet uitgeleverde Tesla Roadster SpaceX Package. Elon Musk claimt dat de auto in 1,1 seconden van 0 naar 96 kilometer per uur (60 mijl per uur) sprint.

Door luchtkanonnen aan de auto toe te voegen wordt de auto afgeschoten en is deze absurde sprinttijd mogelijk. De cijfer worden in twijfel getrokken, maar dat het model snel gaat zijn is zeker. De “traagste” Roadster moet van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten in 1,9 seconden.

2. Aspark Owl (1,9 seconden)

De Aspark Owl sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 1,9 seconden en heeft een topsnelheid van 400 kilometer per uur. Hiermee zou het goedkoopste exemplaar even snel zijn als de huidige snelste elektrische auto ter wereld.

(Afbeelding: Wheelsage)

Exclusief belastingen kost een exemplaar echter wel 2,9 miljoen euro. Ook worden er in totaal worden slechts 50 Owl’s gebouwd, dus hij is nogal exclusief.

3. Rimac C_Two (<2 seconden)

Bij de snelste elektrische auto’s denk je misschien aan Duitse, Amerikaanse of Japanse fabrikanten, maar ook in Kroatië maken ze een bloedstollend snelle EV’s. De Rimac C_Two sprint in minder dan 2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en stopt pas met versnellen bij 415 kilometer per uur.

Snelste elektrische auto
(Afbeelding: Wheelsage)

Van deze bolide worden er slechts 150 gemaakt, en ze hebben een prijskaartje van 2,4 miljoen dollar. Uiteraard exclusief de Nederlandse belastingen.

4. Automobili Pininfarina Battista (<2 seconden)

Het is de snelste en duurste elektrische auto van Nederland, de Automobili Pininfarina Battista. Het model legt de nul-naar-honderd-sprint in minder dan 2 seconden af en stopt pas met versnellen bij 350 kilometer per uur.

De hypercar kost 2,2 miljoen euro en is bij een Nederlandse dealer te bestellen. In totaal worden er 150 stuks gebouwd.

5. Tesla Model S Plaid (2,1 seconden)

Tesla gaf eerder aan naast de Model S Plaid ook een Plaid+-versie te leveren, begin deze maand liet Elon Musk weten dat dit model niet op de markt komt.

Toch is er nog steeds een ontzettend snelle Model S te bestellen. De Plaid legt de nul-naar-honderd-sprint af in 2,1 seconden en heeft een topsnelheid van 322 kilometer per uur. Hiermee blijft het een van de snelste elektrische auto’s.

6. Faraday Future FF91 (2,5 seconden)

Maar Tesla is niet de enige Amerikaanse fabrikant die elektrische auto’s maakt met zinderende nul-naar-honderd-tijden. Ook Faraday Future is druk bezig met het uitrollen van een van de snelste elektrische auto’s.

Snelste elektrische auto
(Afbeelding: Wheelsage)

In 2017 werd de FF91 al gepresenteerd, maar tot op heden is het model niet te koop. Desondanks sprint de auto van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,5 seconden en heeft hij een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Of we de bolide ook op de weg gaan zien is nog maar de vraag.

7. Nio EP9 (2,7 seconden)

Ook Chinese fabrikant Nio doet nog niet echt mee in het segment van de elektrische hypercars. Het heeft van de EP9 weliswaar 6 exemplaren gebouwd en verkocht aan investeerders, maar verdere productie blijft tot nog toe uit.

Snelste elektrische auto
(Afbeelding: Wheelsage)

De bolide sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,7 seconden en heeft een topsnelheid van 313 kilometer per uur. De verkochte exemplaren ging naar verluidt voor 2,5 miljoen dollar (2,09 miljoen euro) over de toonbank.

8. Dendrobium D1 (2,7 seconden)

Bij Bendrobium is nog meer werk aan de winkel. De Britse start-up is enkel nog met een prototype op de proppen gekomen.

(Afbeelding: Wheelsage)

De bolide sprint in 2,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 322 kilometer per uur. Of we ondanks de Brexit en de coronacrisis deze hypercar toch nog gaan zien, is nog de vraag.

9. Porsche Taycan Turbo S (2,8 seconden)

Een auto die je wel kunt kopen is deze Porsche Taycan Turbo S, tenminste als je er bijna twee ton voor neer wil leggen.

(Afbeelding: Wheelsage)

Voor dit geld krijg je wel een van de snelste elektrische auto’s. De Taycan legt de nul-naar-honderd-sprint in 2,8 seconden af en haalt een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Prijzen beginnen bij zo’n 190.000 euro.

10. Tesla Model X Performance (2,8 seconden)

Ook de Tesla Model X Performance sprint vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur in 2,8 seconden. De topsnelheid van de gezinsauto bedraagt 250 kilometer per uur.

Tesla Model X elektrische auto
(Afbeelding: Wheelsage) (Afbeelding: Wheelsage)

De Amerikaan is een stuk goedkoper dan de Porsche. Tesla vraagt voor het model 110.000 euro.

Deze 5 tweedehands elektrische auto’s koop je voor nog geen 15.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!