Fast & Furious-auto van Paul Walker voor recordbedrag verkocht

Films & Series Jeroen Kraak 23 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Fast & Furious 9 komt er bijna aan. In al die jaren zijn er verschillende prachtige auto’s voorbijgekomen. Een daarvan is nu verkocht voor een recordbedrag.

Wij kunnen niet wachten op Fast & Furious 9. In het nieuwe deel van de franchise gaan een aantal van de actiehelden waarschijnlijk voor het eerst de ruimte in. Vanaf 1 juli draait de film in de Nederlandse bioscopen. Ondanks dat daar alle aandacht op ligt, is er nu ook ander nieuws te melden over de serie.

Vin Diesel heeft slecht nieuws voor Fast and Furious-fans

Een bijzondere Fast & Furious-auto

De bijzondere Toyota Supra uit de Fast & Furious-franchise is namelijk verkocht. Deze ging niet voor de prijs van een standaard occasion van de hand. Nee, liefhebbers boden op een veiling massaal tegen elkaar op om de auto in bezit te krijgen.

Een auto die in een film is gebruikt is natuurlijk al zeldzaam en populair. Of het nu de Aston Martin van James bond is, of de DeLorean uit Back to the Future, menig filmliefhebber zou zo’n bijzonder exemplaar in de garage willen. De Toyota Supra uit Fast & Furious heeft nog een extra bijzondere reden. De helaas veel te jong overleden acteur Paul Walker reed er in tijdens de opnamen.

De auto werd geïntroduceerd nadat de Mitsubishi Eclipse van Brian (Paul Walker) werd opgeblazen. Hij vond een afgeschreven exemplaar en knapte hem op. Natuurlijk is dat niet het echte verhaal van die auto, want die komt gewoon van een leverancier. Een van die exemplaren is nu geveild. Volgens de auto-adviseur van de franchise is de bolide enkel gebruikt voor wat snelle shots en handrembochten in de Fast & Furious-films.

Zoveel kostte het bijzondere model

Voor de liefhebbers van Fast & Furious valt wel een belangrijk detail op. De auto is oranje in plaats van goud, zoals in de tweede film het geval was. De vorige eigenaar besloot de auto terug te veranderen naar de originele kleuren. Het interieur is nog precies hetzelfde.

Helaas kun je de auto niet meer in huis halen, want de veiling is al gesloten. In Las Vegas is de auto verkocht voor 550.000 dollars. Daarmee is een record neergezet, want het is nu de duurste Toyota Supra ooit. Wie de eigenaar is, is helaas onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!