Lenovo onthult de eerste draadloze lader voor je laptop

Tablets, Laptops & Computers Jelle van Es 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Je smartphone draadloos opladen via een Qi-oplader, dat is iets dat we al een tijdje kennen. Maar Lenovo gaat nu een stapje verder. Zij komen met een draadloze opladen voor je laptop.

Het gaat om de zogenaamd Go Wireless Charging Kit, die je de mogelijkheid geeft om je laptop draadloos op te laden, waardoor je niet helemaal de kabel in je laptop hoeft te pluggen. En het zou ook moeten werken bij andere laptops buiten die van Lenovo om.

Lenovo brengt draadloze lader voor laptop uit

De Go Wireless Charging Kit van Lenovo maakt gebruik van de zogenaamde Power by Contact-technologie van Energy Square en werkt dus anders dan dat je gewend bent van Qi-opladers. De oplader bestaat uit een uit een 3,2 mm dunne metalen mat. Deze voorzie je van stroom en die plaats je dan op je bureau. Vervolgens komt er een draadloze ontvanger bij. Deze is wat aan de lange kant en plaats je in je laptop met een USB-C ingang. Die moet dan verbinding maken met de mat en op die manier kun je hem dus draadloos opladen. Dat is dus ideaal voor een thuissituatie waarbij je een hekel aan kabels hebt. Op deze manier is het net wat makkelijker om je bureau schoon te houden.

De Go Wireless Charging Kit (Afbeelding: Lenovo)

Volgens Lenovo werkt de Go Wireless Charging Kit met de meeste 13 en 14-inch laptops. Het zou dan gaan om laptops zonder touchscreen tot 65W. Daarbij maakt het niet uit of je gebruik maakt van een Windows-pc of een Mac-product. Het opladen zou tot 93 procent effectief zijn stelt het bedrijf. Wellicht dus dat het opladen iets minder snel gaat dan dat je gewend bent, maar dan heb je wel dus het voordeel dat je niet met allemaal kabels hoeft te werken.

Oktober in de winkel

De Go Wireless Charging Kit wordt door Lenovo ergens in oktober worden uitgebracht. In Nederland krijgt het product dan een adviesprijs van 139 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen