Rij groen zonder je bankrekening te breken: de 5 beste betaalbare elektrische auto’s

Elektrische auto's Sam Dille 10 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Elektrische auto’s waren ooit alleen binnen handbereik voor mensen met een dikke portemonnee. Gelukkig zijn die tijden veranderd en produceren fabrikanten nu ook modellen tegen betaalbare prijzen.

Maar we willen je niet voorliegen. Een EV blijft aardig prijzig. Zeker als je rekening houdt met een aantal verborgen kosten. Toch zijn er echt wel modellen te vinden die zeer voordelig zijn.

Goedkope elektrische auto… het kan echt!

Aan een elektrische auto hoef je niet altijd een fortuin uit te geven. Deze modellen zijn op dit moment de goedkoopste EV’s die je kunt krijgen.

Houd er wel rekening mee dat we de instapprijzen hebben genoteerd. Meer features resulteren vanzelfsprekend in hogere kosten.

1. GWM Ora – vanaf 27.537 euro

De nieuwste betaalbare elektrische auto uit Australië is de GWM Ora hatchback. De EV is geprijsd tussen 41.724 en 45.424 euro. Dit is ongeveer dezelfde prijs als het zustervoertuig van de GWM Ora, de MG ZS EV.

Aangedreven met een 48 kWh-batterij en een enkele elektromotor, biedt de Ora 126 kW en een actieradius van 310 kilometer.

2. MG ZS elektrische auto – vanaf 29.014 euro

Voor deze elektrische auto reizen we af naar Nieuw-Zeeland. Dit voertuig is namelijk afkomstig van het prachtige eiland. De kleine MG ZS is een heel toegankelijk voertuig als je de overstap wil maken naar elektrisch rijden.

Voor minder dan 30K scoor je een 50,3 kWh-batterij, V2L-vermogen en een praktische, compacte SUV-carrosseriestijl. Dat allemaal met een rijbereik van 320 kilometer.

3. Nissan Leaf elektrische auto – vanaf 25.403 euro

De Nissan Leaf is op dit moment de best betaalbare EV in de VS. De prijzen voor de Leaf beginnen vanaf iets meer dan 25.000 euro. De prijzen van de Leaf verschillen per regio. In Australië is de EV bijvoorbeeld 10.000 euro duurder.

Dit komt doordat de markt van de Nissan Leaf in Australië kleiner is dan die in de VS. Hier in Nederland betaal je iets meer dan 35.000 euro voor een Nissan Leaf.

4. Citroën Ami One – vanaf 8.764 euro

De meest betaalbare elektrische auto in het Verenigd Koninkrijk is de Citroën Ami. De elektrische auto kost nog niet eens 10.000 euro (!) De Ami is een kleine tweezitter met een 5,5 kWh-batterij en een topsnelheid van 45 kilometer per uur.

Als je elektrisch wil gaan rijden en niet veel ruimte nodig hebt, is de Citroën Ami ‘the way to go’. Houd er wel rekening mee dat je met dit voertuig geen lange afstanden

5. Dacia Spring elektrische auto – vanaf 20.219 euro

Er zijn meer EV’s zoals de Citroën Ami beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, zoals de Dacia Spring. Voor 20.000 euro biedt de Dacia Spring een batterij van 26,8 kWh met een actieradius van 230 kilometer in een compacte hatchback in crossover-stijl.

De elektrische auto is iets aan de kleine kant en rijdt aardig laag, maar kan worden gepersonaliseerd met een aantal bijzondere kleuren en accessoires.

Elektrische auto heeft verborgen kosten die bijna iedereen over het hoofd ziet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen