De elektrische auto’s met de grootste actieradius in 2024

Elektrische auto's Sam Dille 20 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto’s kunnen tegenwoordig flink wat afstanden afleggen. Maar deze voertuigen zijn een buitencategorie met een actieradius waar je ‘u’ tegen zegt.

Je hoeft al lange tijd niet meer bang te zijn dat je elektrische auto een te klein bereik heeft. De voertuigen worden steeds beter, en krijgen dus ook een grotere actieradius.

Er zijn natuurlijk altijd uitschieters, die honderden kilometers kunnen afleggen op een enkele lading. Wij hebben de zes beste voor je op een rij gezet.

De elektrische auto’s met de grootste actieradius

Range anxiety hoef je bij deze elektrische auto’s echt niet meer te hebben. Ze kunnen je echt heel ver brengen op één lading. Hier komen ze.

#6 Tesla Model S elektrische auto

In 2012 knalde de Model S de wereld van EV’s binnen. En het feit dat hij nog steeds in deze lijst staat, laat zien dat het een enorm krachtige elektrische auto is.

De basisuitvoering van de Model S biedt met dubbele motor en AWD nog steeds een respectabele 600 kilometer. Als je helemaal uitpakt met drie motoren en 1.006 pk, krijg je een geweldige powerboost, maar ook een iets kleiner bereik van maximaal 587 kilometer.

Tesla Model S
Tesla Model S (Afbeelding: Tesla)

#5 Polestar 2 Long Range

De voormalige raceafdeling van Volvo is nu volop bezig met elektrische auto’s. En ze maken flink naam. Koploper is de Polestar 2: na wat sleutelen in de zomer van 2023 is de belangrijkste verbetering de langere actieradius.

Het instapmodel met één motor en standaardbereik heeft nu een batterij van 69 kWh, goed voor maximaal 635 kilometer, terwijl de versie met een dubbele motor een bereik heeft van 592 kilometer.

Polestar 2: elektrische auto is relatief gezien opeens spotgoedkoop
De Polestar 2 (Afbeelding: Polestar)

#4 Porsche Taycan elektrische auto

De eerste volledig elektrische Porsche was al een technologisch hoogstandje, maar in 2024 is hij nog beter geworden dankzij een flinke update. De batterij is nu groter, met een capaciteit van 105 kWh in plaats van 93 kWh.

Hierdoor kan de Taycan met achterwielaandrijving tot 678 kilometer afleggen op één lading. Dat is een toename van 35 procent. En met een laadvermogen van 320 kW duurt het nu maar 18 minuten om de elektrische auto van 10 tot 80 procent op te laden.

Porsche Taycan is nog snellere elektrische auto, maar hoe zit het met de actieradius?
(Afbeelding: Porsche)

#3 Fisker Ocean ‘Extreme’

Fisker’s Ocean SUV komt in verschillende smaken. Van de instapper ‘Sport’ met één motor tot de superdeluxe ‘Extreme’. Die laatste heeft een dubbele motor en een batterij van 113 kWh, waardoor hij naar verluidt een actieradius van maar liefst 707 kilometer heeft.

Elektrische auto kopen
Fisker Ocean (Afbeelding: Fisker Inc.)

#2 Mercedes EQS 450+ AMG Line

Het zilver is voor de elektrische auto van Mercedes, de EQS. De EV kan volgens de Duitse fabrikant maar liefst 710 kilometer rijden op een enkele lading. Dat allemaal dankzij een dikke batterij van 108 kWh.

Mercedes EQS 450+ AMG Line: hoe zit het met de actieradius?
Mercedes EQS 450+ AMG Line (Afbeelding: Mercedes)

#1 Lucid Air Grand Touring: de grootste actieradius ooit

De koning van de lange afstand is en blijft de Lucid Air. De EV kan op een enkele lading een afstand afleggen van 792 kilometer dankzij een motor met 612 pk. Het is gewoonweg indrukwekkend!

Lucid Air: de EV met een enorme actieradius
De Tesla-killer opkomst (Afbeelding: Lucid)

Elektrische auto laad je binnenkort gewoon op door te rijden op de snelweg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen