Sam Dille
Sam Dille Elektrische auto's 8 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto kopen in 2023? Deze vijf modellen zijn het wachten waard

2022 was al een topjaar voor de elektrische auto, maar als we de nieuwste aankondigingen moeten geloven, wordt 2023 nóg beter. Er komen namelijk een aantal geweldige modellen op de markt.

Wat vooral opvalt is de enorme diversiteit in het aanbod van elektrische auto’s. Van simpele hatchbacks tot enorme SUV’s, tot nieuwe versies van bestaande modellen: je komt het allemaal tegen in 2023!

Deze elektrische auto’s gaan 2023 maken

We hebben vijf nieuwe elektrische auto’s voor je uitgezocht die je dit jaar zeker niet mag missen.

1. BMW i5

De 5-serie van BMW is een goed voorbeeld van een mix tussen rijdynamiek en een premiumgevoel. Dit jaar komt er een nieuw elektrisch model op de markt. De BMW i5 wordt de opvolger van de i4. En net als de i4 heeft de elektrische auto een combinatie van achter- en voorwielaandrijving en een bereik van meer dan 500 kilometer. Meer details over de nieuwe i5 hebben we nog niet, maar we houden je zeker op de hoogte.

2. Hyundai Ioniq 5 N

De voortekenen van de nieuwste aanwinst van Hyundai zijn aardig goed: we weten dat de Ioniq 5 N gebaseerd is op dezelfde aandrijflijn- en batterijtechnologie als zustervoertuig Kia EV6 GT. Dat betekent dat je een achterwielaandrijving van 77,4 kWh en een heel scherp reactievermogen kunt verwachten. Dat klinkt wel heel aantrekkelijk…

Hyundai Ioniq 5 N
Hyundai Ioniq 5 N (Afbeelding: Hyundai)

3. Lexus RZ 450e

De nieuwe elektrische auto van Lexus, de RZ 450e, is een premium elektrische SUV.  Dankzij zijn brede ontwerp zie je meteen dat het een sportieve wagen is. Met de RZ kun je elektrisch rijden in een optimale kwaliteit met een actieradius van 400 kilometer. De elektrische auto is ook verkrijgbaar met een steer-by-wire-systeem met een stuurjuk in plaats van een wiel.

4. Opel Astra Electric

De Opel Astra is een van de populairste auto’s van dit moment. En dit jaar komt er een elektrische versie van het voertuig. De elektrische auto gaat hetzelfde platform krijgen als de ICE-versie en wordt aangeboden in zowel een hatch- als stationwagon-versie. Beide varianten hebben een aandrijflijn die 114 kW biedt, samen met een 54 kWh-batterij en een actieradius van 415 kilometer.

Opel Astra Electric
Opel Astra Electric (Afbeelding: Opel)

5. Volkswagen ID Aero elektrische auto

De ID Aero is in feite het antwoord van Volkswagen op de Tesla Model 3. Volkswagens eerste elektrische sedan voor de Europese markt is een laaghangend model met een actieradius van bijna 650 kilometer. Verdere details wil Volkswagen nu nog niet kwijt, dus we moeten nog even geduld hebben.

Volkswagen ID Aero elektrische auto
Volkswagen ID Aero (Afbeelding: Volkswagen)

5 elektrische auto’s die het jaar 2022 absoluut gedomineerd hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!