Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische auto's 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto van Mercedes gaat verder dan je kunt dromen

De kans is groot dat we in de toekomst veel meer keuze gaan krijgen wanneer het aankomt op de elektrische auto. Soms krijg je via een concept car al een aardig idee waar bedrijven mee bezig zijn. Mercedes heeft nu zijn Vision EQXX concept uit de doeken gedaan.

Het meest interessante aan de Vision EQXX elektrische auto concept van Mercedes is dat het een wagen is die een enorme afstand kan afleggen met een volle batterij. Tijdens hun eigen test zijn er behoorlijke recordafstanden afgelegd.

Elektrische auto van Mercedes komt heel ver

Met een volle batterij is het Mercedes namelijk gelukt om meer dan 1.000 kilometer af te leggen met de Vision EQXX. Op die manier heb je als potentiële koper van een elektrische auto waarschijnlijk minder angst om met en lege batterij te staan. Voor de test is men beginnen in Duitsland. Via Zwitserland en Italië kwam men terecht in Frankrijk. Daar werd de reis beëindigd in de kuststad Cassis. Dat ligt in de buurt van Marseille. Tijdens de rit werd er gereden in temperaturen die varieerden van 3 tot 18 graden. Dat zijn op zich goede omstandigheden. De gemiddelde snelheid van de wagen lag op zo’n 86 kilometer per uur. Op die manier werd er dus redelijk netjes gereden.

Mercedes elektrische auto
Mooie wegen (Afbeelding: Mercedes)

De omstandigheden waren dus goed voor deze test. Toch is het alsnog behoorlijk indrukwekkend. Want een gemiddelde elektrische auto redt maar de helft van deze afstand. Bovendien was de batterij bij aankomst nog niet leeg. Er zou nog voor 15 procent aan vermogen in hebben gezeten, waardoor er uiteindelijk nog zo’n 140 kilometer mee gereden kon worden. Wat dat betreft dus zwaar indrukwekkend. Nu is het te hopen dat Mercedes de Vision EQXX vanuit een concept vertaalt naar een echte wagen die je als consument kan kopen. Dat zal waarschijnlijk nog een tijd van ons afleggen.

Toekomstmuziek

Het gaat dus nog een tijdje duren voordat er zo’n elektrische auto van Mercedes op de markt komt. Het is nog even toekomstmuziek. Maar als je ziet wat voor stappen verschillende bedrijven maken, dan kan de toekomst er alleen maar beter uitzien.

NASA wil nieuwe elektrische auto’s binnen 15 minuten volledig opladen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!