Waarom je steeds vaker een elektrische auto op Netflix tegenkomt

Tech Wesley Akkerman 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

General Motors en Netflix kondigen aan dat de elektrische auto voortaan een mooie bijrol krijgt in verschillende films en series. En nee, geen nood: je ziet ze niet voorbijkomen in nieuwe afleveringen van Bridgerton. Maar wanneer er ruimte voor is, dan gaan we de auto prominent in beeld zien rijden.

Het betreft een gigantische product placement-deal. General Motors is één van de grootste automakers van de Verenigde Staten, dus dit moet Netflix een flink smak geld opleveren. Dat komt precies op het juiste moment. Want niet alleen het aantal abonnees neemt af, ook heeft het bedrijf moeite met het genereren van winst.

Elektrische auto krijgt een mooie bijrol

De deal is gemaakt met de streamingdienst als geheel. Het is dus niet zo dat het geldt voor specifieke films of series. Maar de elektrische auto komt alleen in beeld wanneer dat logisch is. We zien hem dus niet tijdens Stranger Things. Maar als je ontvoerd wordt, dan hoeft dat niet per se in een benzineslurper te gebeuren.

Dat is de boodschap die Will Ferrell, een droogkloot eerste klas, overbrengt in de bovenstaande video op YouTube. Je kunt ook gewoon door een zombie gebeten worden wanneer je in een elektrische auto rijdt, bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar niet onbegrensd. Ook dat is onderdeel van de boodschap.

Het gaat allemaal om geld

We maken er nu een beetje een grapje van. En ook General Motors verpakt de boodschap heel mooi, in samenwerking met Netflix. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal maar om één ding: geld. De bovenstaande video is dan ook een reclamespotje waarin de aankondiging prima uitgelegd wordt.

Het spotje werd tijdens de Super Bowl voor het eerst uitgezonden. Dit is overigens de tweede keer dat Ferrell in een advertentie van een fabrikant van de elektrische auto schittert. In 2021 deed het hetzelfde en toen vergeleek hij de verkoop van dergelijke auto’s in de VS met de verkoop in Noorwegen. En daar was hij niet over te spreken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen