Dit zijn de beste elektrische auto’s onder de 22.000 euro

Elektrische auto's Sam Dille 17 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Bij het aankopen van een elektrische auto kun je de prijs zo gek maken als je zelf wilt. Zo heb je EV’s met een torenhoge aankoopprijs, maar er zijn ook opties die veel betaalbaarder zijn. Sommige kosten zelfs minder dan 20.000 euro.

Het is geen geheim dat een elektrische auto enorm prijzig is. Hoewel de prijzen in de toekomst toch wel flink zullen dalen, zijn er nu ook genoeg voordelige opties te vinden.

En je hebt ook wel wat extreme opties. Dit zijn elektrische auto’s die een lagere prijs hebben. Een startprijs van minder dan 20.000 euro kun je in de EV-wereld echt als een geweldige deal beschouwen.

Extreem goedkoop: de elektrische auto’s kosten minder dan 20.000 euro

Voordat we aan de lijst beginnen, moet je wel weten dat de opties uit onderstaande lijst niet passen bij de wensen van de gemiddelde rijder.

Wil je een elektrische auto die lange afstanden af kan leggen en genoeg ruimte heeft? Dan moet je helaas wat meer betalen. Hopelijk zitten er een aantal opties voor je tussen.

#1 Dacia spring: een ‘echte’ elektrische auto voor 21.750 euro

Je leest het goed. De startprijs van de Dacia Spring is net iets meer dan 20.000 euro. Voor relatief weinig geld heb je een volwaardige elektrische auto.

Met zijn betaalbare prijs en actieradius van ongeveer 230 kilometer, is de Dacia Spring een perfecte keuze voor stadsritten en dagelijks woon-werkverkeer. De EV heeft ook een ruim interieur en biedt plaats aan vier personen.

Dacia Spring
Dacia Spring (Afbeelding: Dacia)

#2 Hyundai Casper (20.000 euro)

We moeten nog even geduld hebben, maar het lijkt erop dat Hyundai van plan is om de Casper dit jaar in Europa te lanceren. De elektrische auto is al verkrijgbaar in Azië en krijgt veel lof vanwege zijn lage aankoopprijs.

Het elektrische model is gebaseerd op hetzelfde platform als de Hyundai i10 en biedt een actieradius van 200 tot 300 kilometer. De EV is lekker compact, wat hem ideaal maakt in de grote stad. Maar ben je van plan om langere ritten te maken, dan moet je misschien verder kijken.

Hyundai Casper
Hyundai Casper (Afbeelding: Hyundai)

#3 Citroën Ami (12.450 euro)

Deze elektrische auto is enorm goedkoop, maar dat gaat ten koste van de ruimte. De Citroën Ami is een kleine en krachtige auto, wat hem net als de Hyundai Casper handig maakt in een drukke stad.

De elektrische auto heeft een bereik van ongeveer 70 kilometer en kan worden opgeladen via een standaard stopcontact.

Citroën Ami
Citroën Ami (Afbeelding: Citroën)

#4 Renault Twizy 80 (13.490 euro)

De Renault Twizy 80 is net als een aantal andere opties in deze lijst lekker compact. Maar wat hem uniek maakt, vergeleken met zijn concurrenten, is zijn open design met grote ramen. Zo heb je een ideaal uitzicht bij het verkennen van nieuwe steden.

Met een topsnelheid van 80 km/u en een actieradius van ongeveer 100 kilometer, is het een leuke en milieuvriendelijke manier om je door de stad te verplaatsen.

Renault Twizy 80
Renault Twizy 80 (Afbeelding: Renault)

#5 Opel Rocks-e (8.699 euro)

Opel noemt de Rocks-e ‘de goedkoopste elektrische auto van Nederland’. En dat kan met deze extreem lage prijs zomaar kloppen.

Goed nieuws voor 16-jarigen: omdat de Rocks-e zo lekker compact is en een topsnelheid heeft van 45 km/u, mag je hem al rijden met een bromfietscertificaat. Maar is het dan ook écht een auto?

Opel Rocks elektrische auto
Opel Rocks-e (Afbeelding: Opel)

Dit is wanneer die elektrische auto nu eindelijk eens goedkoper wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen