Deze bekende games hebben exclusieve content op de Nintendo Switch

Games Rik Claessen 17 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Weet je niet wat te spelen op de Nintendo Switch? Check dan deze bekende spellen, die exclusieve content op de Switch bieden.

Volgende maand mag de Nintendo Switch maar liefst zeven kaarsjes uitblazen. De afgelopen jaren hebben laten zien dat Nintendo nog altijd weet hoe ze aantrekkelijke console met een fantastische catalogus aan spellen moeten maken. Zeker aangezien zijn voorganger, de Wii U, een (kleine) ramp was.

De Nintendo Switch is en blijft razend populair. Ook voor gamemakers is het een aantrekkelijke console. Afgelopen jaren hebben we veel spellen gezien die naast PlayStation 5 en Xbox ook op de Switch uitgebracht zijn. Dat is op zichzelf niet heel speciaal, maar in een aantal gevallen hebben die spellen exclusieve content die alleen Switch-gamers te zien krijgen.

Deze games hebben exclusieve content op de Nintendo Switch

Naast dat al deze versies op de Switch het dankzij de handheld-modus het mogelijk maken om overal ter wereld te spelen, hebben sommige developers extra’s toegevoegd. Van cosmetica tot compleet nieuwe levels. Dit zijn er een aantal.

Diablo 3 | lokale multiplayer en The Legend of Zelda-outfits

Diablo 3 had al een heleboel content toen het uitkwam. De Diablo-reeks van Blizzard is altijd al populair geweest om met vrienden te spelen. Het was zelfs een van de populairste spellen om een old-school LAN-party te organiseren. Gelukkig bracht het spel lokale co-op met zich mee naar de console-versies. Op de Nintendo Switch zijn er zelfs een paar exclusieve outfits vrij te spelen.

Deze outfits zijn in het thema van The Legend of Zelda. Zo kun je je bijvoorbeeld door een massa aan vijanden heenwerken terwijl je er uitziet als de koning van het onheil zelf: Ganon.

Deze bekende games hebben exclusieve content op de Nintendo Switch
(afbeelding: Blizzard)

ARK: Survival Evolved | Young Explorers Mode op de Nintendo Switch

Nintendo richt ze regelmatig op een jonger publiek met hun games. Toch hoeft dat bijvoorbeeld met deze games niet het geval te zijn. Ook ARK: Survival Evolved is niet bepaald een kinderspel. Toch hebben de developers van ARK een leuke nieuwe modus toegevoegd, speciaal voor de jongere dinosaurusfanaat.

In de Young Explorers-modus kunnen spelers op educatieve wijze de wereld van ARK ontdekken. Spelers krijgen geschiedenisles en extra informatie over de dinosaurussen die ze tegenkomen. Ook is er een aanzienlijk minder grote kans op je hoofd verliezen door hongerige monsters.

Deze bekende games hebben exclusieve content op de Nintendo Switch
(afbeelding: Nintendo)

Rocket League | 3 Nintendo-achtige auto’s

Auto’s en voetbal. Het blijkt een gouden combinatie, als je naar het succes van Rocket League kijkt. De game is al meermaals naar andere consoles gebracht, zoals naar de PlayStation 5. Het spel is sinds een paar jaar ook te spelen op de Nintendo Switch. En daar kunnen spelers gebruik maken van maar liefst 3 exclusieve auto’s.

De eerste twee zijn zijn overduidelijk: een Mario en een Luigi-auto. Om deze twee auto’s te krijgen hoef je niks speciaals te doen. Je krijgt ze standaard bij Rocket League. De Mario-auto is alleen te gebruiken in het oranje team en Luigi is alleen beschikbaar voor team blauw. De derde auto is voor beide teams beschikbaar: Samus’ Gunship uit de Metroid-games.

Deze bekende games hebben exclusieve content op de Nintendo Switch
(afbeelding: Nintendo)

Rayman Legends | extra spelmodus en exclusieve personages

Rayman Legends is misschien wel de beste Rayman game aller tijden. IGN geeft het spel zelfs 9,5 van de 10 sterren. Niet gek, want het spel blinkt uit in zijn originele levels, toffe soundtrack en geweldige personages.

En wie nog niet genoeg heeft van de toch al knotsgekke cast van Rayman-karakters, heeft op de Nintendo Switch nog meer te ontdekken. Zo zijn er natuurlijk personages geïnspireerd door Mario en Luigi. Verder is er een aparte gamemode toegevoegd: Kung Foot Tournament. Dit is een speciale voetbal-achtige modus die je met je vrienden kunt spelen.

Deze bekende games hebben exclusieve content
(afbeelding: Nintendo)

Skyrim | Legend of Zelda-items op de Nintendo Switch

Is Skyrim ontzettend vaak uitgebracht? Zeker. Blijft het spel bij iedere nieuwe versie even verslavend? Dubbel zeker. Dit vijfde deel uit The Elder Scrolls-series is maar liefst negen (!) keer opnieuw uitgebracht. Zo heeft iedere console al een basis- en speciale editie gekregen.

Ook op de Nintendo Switch is de speciale editie van Skyrim te spelen. Extra leuk voor wie nog een paar Legend of Zelda-amiibo’s heeft liggen. Als je er eentje scant, ontvang je exclusieve items in de game. Zo is niet alleen Link’s tuniek te krijgen, maar ook zijn legendarische schild.

Deze bekende games hebben exclusieve content op de Nintendo Switch
(afbeelding: Bethesda / Nintendo)

Lego City Undercover | Mario x Lego City

De Lego-games hebben zowel succes bij jongere spelers als bij de oudere garde. Lego City Undercover wordt al sinds zijn release in 2013 positief ontvangen. Sommige spelers noemen het zelfs een prima Grand Theft Auto-alternatief voor kinderen.

Het spel is al eens eerder uitgebracht op een Nintendo console, namelijk op de Wii U. Ook de Switch heeft weer een versie gekregen. En in die versie kun je een heleboel Mario-dingen tegenkomen in de wereld. Van Piranha Plants tot ?-blokken en zelfs Mario’s pet. Het is een simpele, maar leuke toevoeging aan een toch al vermakelijk spel.

Deze bekende games hebben exclusieve content op de Nintendo Switch
(afbeelding: Nintendo / IGN)

Sommige games zijn zelfs nu bijna onlosmakelijk verbonden met de Nintendo Switch. Zelfs als ze dat niet altijd zijn geweest. Zo kun je een exclusieve Bayonetta-release verwachten wanneer de Nintendo Switch 2 uitkomt:

Opvolger Nintendo Switch hand in hand met iconische Bayonetta remaster

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen