Rapper lanceert lichtste elektrische auto en vliegt over de weg

Elektrische auto's Dunke van Boekel 11 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen zondag werd door de Haïtiaanse rapper en muzikant Wyclef Jean de lichtste elektrische auto tot nu toe aangekondigd. Dit werd gedaan bij het auto-evenement ‘The Amelia’ in Florida.

Ondanks zijn succesvolle carrière in de muziekwereld (denk aan zijn samenwerking met Shakira aan “Hips Don’t Lie”) besloot Jean ook de wereld van auto’s binnen te stappen. Het resultaat van het avontuur van de rapper is de Atticus Apex APO elektrische auto.

De elektrische auto van rapper Wyclef Jean

De auto zou ‘maar’ zo’n 1200 kg wegen. Dat is toch iets meer dan 500 kilo minder dan een Tesla Model 3. Volgens Wyclef Jean zou dit de lichtste elektrische auto tot nu toe zijn.

De APO zou een maximale snelheid van 305 kilometer per uur kunnen bereiken en kunnen optrekken van 0 tot 96 kilometer per uur in slechts 2.3 seconden. Dit is mogelijk door het gebruik van verder onbeschreven “super-geavanceerde aerodynamica”.

In deze tweet van de rapper zie je net iets meer van de elektrische auto. Daarbij heeft Wyclef Jean speciaal voor de gelegenheid een nummer gemaakt. De auto is nu beschikbaar in de Verenigde Staten, waar die ook geproduceerd is. Het ontwerp is daarentegen gemaakt in het Verenigd Koninkrijk.

Elektrische supercar, rapper
Dit is dus de Attucks Apex APO. De lichtste elektrische auto ooit gemaakt. (Afbeelding: Attuck)

Het bedrijf achter de auto

Het bedrijf achter deze wagen is Attucks Futures and Technology. Opgericht door de rapper zelf. Het bedrijf wordt beschreven als een ‘uitlaatklep voor de gemeenschap om te groeien en ontwikkelen’.

Het uiteindelijke doel is om een platform te ontwikkelen dat zowel innovatie als duurzaamheid naar voren brengt in alle stappen van creatie. Van ontwerp tot productie, en dat alles om te investeren in de jeugd (ofwel de toekomst). Deze elektrische auto lijkt dan nog maar het begin.

Want hoeveel mag dat ding dan wel niet kosten? Hoewel de APO nog niet buiten de VS verkrijgbaar is (een uitgebreidere release kunnen we pas volgend jaar verwachten), betaalt men daar zo’n 350.000 dollar voor dit lichte bakbeest. In de tussentijd wil je misschien een paar andere opties bekijken, al zijn die ook niet altijd makkelijk.

Exploderende elektrische fietsen halen het nieuws: what’s up?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen