Elektrische fiets: de 5 beste modellen onder de €3000

De gemiddelde elektrische fiets kost al snel zo’n 2500 euro. Zelfs voor een low budget e-bike tel je vaak 2000 euro neer. Wie een goede elektrische fiets zoekt die een tijdje mee gaat kan er echter zeker een vinden voor onder de 3000 euro.

Weet je niet zo goed waar je zoeken moet? Wij helpen je graag een handje in deze leuke zoektocht. Er zijn namelijk veel verschillende e-bikes te vinden in deze prijsklasse in allerlei soorten, maten en met verschillende accu’s en motoren. Hieronder staan vijf goed elektrische fietsen voor minder dan 3000 euro.

Comfortabele elektrische fiets: Specialized Men’s Turbo Como 3.0 2020

Specialized is een populaire keuze als het op elektrische fietsen aankomt. De Amerikaanse fietsenfabrikant staat bekend om zijn sterke elektrische fietsen die met gemak een aantal jaar mee gaan. Zoals het hoort. Deze e-bike van Specialized is een heerlijke mix tussen een sportieve fiets en een stadsfiets. Dankzij de 45 mm brede banden en vering in de voorvork rijdt hij comfortabel en soepel. Daarnaast heeft hij een volledig geïntegreerde motor en een volledig geïntegreerde 460 Wh accu. De optie met lage instap, zoals op de foto hieronder, lijkt een lekkere mix van een sportieve e-bike en een cruiser.

Specialized Turbo Como 3.0 elektrische fiets
Turbo Como 3.0 uit 2020 (Afbeelding: Specialized)

Sterke urban elektrische fiets: Kalkhoff Berleen 5.G Advance

Kalkhoff is een van de populairste fabrikanten van elektrische fietsen van dit moment. Dat komt niet alleen door het strakke design, maar ook door de hoogwaardige kwaliteit van de e-bikes. Deze urban e-bike heeft een geïntegreerde accu waardoor je niet direct ziet dat het een elektrische fiets is. De e-bike heeft een 36V 250 Groove Next middenmotor en een accu met een vermogen van 252 Wh.

e-bike Kalkhoff BERLEEN 5.G ADVANCE
Berleen 5.G Advance (Afbeelding: Kalkhoff)

Onopvallende e-bike: Orbea Gain

De Spaanse fietsenfabrikant Orbea maakt al sinds 1930 prachtige fietsen. Ook hun elektrische fietsen zijn prachtig. Zo prachtig zelfs dat je in sommige gevallen niet eens doorhebt dat het e-bikes zijn. Dat geldt ook voor deze sportieve stadsfiets en commuter-fiets. Alle elektrische onderdelen zijn naadloos in het smalle frame verwerkt. Daardoor zien andere fietsers en automobilisten alleen aan jouw snelheid dat je op een e-bike zit. Deze elektrische fiets is een goede stadsfiets die ook comfortabel blijft tijdens sportieve en langere fietstochten.

Orbea e-bike Gain F27 elektrische fiets
Orbea Gain F27 (Afbeelding: Orbea)

Touring e-bike: Cube Kathmandu hybrid pro 625

Deze e-bike is perfect voor je sportieve avonturen. Het is een relatief betaalbare e-bike voor wat je ervoor terug krijgt. Deze elektrische hybride heeft een volledig geïntegreerde Bosch CV motor en PowerTube 500 Wh accu. Dankzij de brede banden, het uitgebalanceerde frame en de verende zadelpen heeft deze e-bike het comfort van een hybride fiets. Je fietst er met gemak mee naar je werk, maar rijdt er ook zo een rondje mee om ons kleine kikkerlandje. Cube’s Kathmandu Hybrid PRO is niet bedoeld voor PRO’s, maar pro’s vermaken zich er zeker ook mee.

Cube Kathmandy Hybrid PRO e-bike
Cube Kathmandy Hybrid PRO 625 (Afbeelding: Cube)

Elektrische fiets van een vertrouwd fietsenmerk: Gazelle Medeo T10 HMB

Deze e-bike van Gazelle kost nét geen 3000 euro. Het is een elektrische fiets met een sportief uiterlijk die voornamelijk bedoeld is als urban fiets of commuter bike. De fiets is goed afgewerkt met hoogwaardige onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een 500 Wh accu. Is dit niet genoeg voor je? Dan heeft de fiets ook de optie voor een Dual Battery Kit. Verder heeft deze e-bike een krachtige nieuwe Bosch Performance line motor.

Gazelle Medeo T10 HMB e-bike
Gazelle Medeo T10 HMB (Afbeelding: Gazelle)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: de 5 beste modellen onder de €3000
Sluiten