Elektrische Fiets: 5 fantastische modellen voor heren

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 12 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

De elektrische fiets bestaat in verschillende uitvoeringen. Zo heb je e-bikes voor in de stad, voor op de weg, als commuter bike, en voor in de bergen. Koop je een elektrische fiets? Dan is het belangrijk er een te kopen die aansluit bij jouw behoefte, lichaam en fietsstijl. Gelukkig zijn er genoeg opties waardoor je vrijwel zeker de juiste e-bike kunt vinden.

Naast deze verschillende typen elektrische fietsen is er in sommige gevallen onderscheid tussen elektrische damesfietsen en elektrische herenfietsen. Het verschil tussen deze twee fietsen zit hem vaak in de maat van het frame en de stijl van het frame. Hieronder staan vijf toffe elektrische herenfietsen voor het alledaagse rondje en voor een sportieve rit.

Strakke elektrische fiets uit Estland: Ampler Bikes Curt

Ampler Bikes werd in 2014 in Estland opgericht door drie vrienden. Sindsdien heeft het merk een snelle groei doorgemaakt. Dat begrijpen we goed, want de drie verschillende e-bikes in de collectie zijn alle drie een lust voor het oog en gemaakt van hoogwaardige onderdelen. De ‘Curt’ is er daar een van. Deze toffe elektrisch herenfiets is lichtgewicht (slechts 13,5 tot 14,3 kilo!) en is geschikt als snelle en wendbare stadsfiets.

Ampler Curt e-bike
Ampler Curt e-bike (Afbeelding: Ampler Bikes)

Sportieve elektrische fiets van Trek: Trek Allant+ 7

Trek heeft verschillende elektrische fietsen in de collectie. Sommige e-bikes kosten meer dan 5000 euro en zijn gespecialiseerde elektrische mountainbikes, andere modellen zijn meer allround en ook erg comfortabel in de stad en op de verharde weg. Een van de allround toppers van Trek is de Allant+ 7. Deze e-bike werd begin dit jaar op de E-Bike Experience in Utrecht uitgeroepen tot elektrische fiets van het jaar. Die prijs dankt de fiets onder andere aan het allround karakter, de krachtige 500wH Bosch PowerTube accu en de hoogwaardige materialen die zorgen voor ultiem rijcomfort.

Trek Allant+ 7 elektrische fiets
Trek Allant+ 7 elektrische fiets (Afbeelding: Trek)

Betaalbare elektrische hybride fiets: Cube Kathmandu hybrid Pro

De Kathmandu hybrid Pro is een tikkeltje sportiever dan de bovenstaande elektrische fiets van Trek. De meeste sportieve elektrische fietsen zoals elektrische mountainbikes, elektrische racefietsen en elektrische racefietsen, komen met een flink prijskaartje. Deze e-bike is daarentegen relatief betaalbaar. En dat zonder dat hij inlevert op kwaliteit. De elektrische hybride heeft een volledig geïntegreerde Bosch CX motor en PowerTube 500 Wh accu. Dankzij de dikke banden en het uitgebalanceerde frame doet de fiets het goed tijdens sportieve ritjes, maar ook als commuter bike.

Cube Kathmandy Hybrid PRO e-bike
Cube Kathmandu Hybrid PRO (Afbeelding: Cube)

Nederlandse topper: VanMoof S3

VanMoof bracht eerder dit jaar twee nieuwe elektrische fietsen op de markt. De S3 is er daar een van. Deze elektrische herenfiets heeft, zoals we van VanMoof gewends zijn, een strak design waarin de elektrische elementen naadloos zijn verwerkt. Benieuwd naar onze uitgebreide review van deze populaire elektrische herenfiets? Check hem hier.

Is het geen plaatje? (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Ultieme elektrische fiets voor hipsters: Coboc ONE Soho

We sluiten dit lijstje af met deze strakke en lichtgewicht elektrische fiets voor heren. De ONE Soho van Coboc is aan de ene kant een onopvallende fiets en aan de andere kant een opvallend exemplaar in dit lijstje. Hij is onopvallend doordat alle elementen vrijwel onzichtbaar in het smalle frame zijn verwerkt. Daardoor valt deze e-bike haast niet op tussen de andere hipster-stadsfietsen. Dit is tegelijkertijd wat de e-bike er juist laat uitspringen. De ONE Soho is een e-bike voor wie oog heeft voor detail en met gemak en hoge snelheid door de stad wil fietsen.

Coboc ONE Soho e-bike
Coboc ONE Soho (Afbeelding: Coboc)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen