Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 12 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze landen hebben de beste Netflix-catalogus (Nederland dus niet)

Als je regelmatig naar Netflix kijkt, herken je het vast wel: de serie of film die je wil kijken is niet beschikbaar. Het aanbod is per land verschillend, maar welk land heeft nu de beste catalogus?

Netflix is inmiddels in 190 landen beschikbaar. Hoewel de originals bijna in elk land te zien zijn, is dat voor films en series die gemaakt is door andere maatschappijen niet het geval. Zo is bijvoorbeeld Harry Potter in Spanje en Portugal te zien, terwijl dat in Nederland niet het geval is. Maar moet je als Nederlander ook echt jaloers zijn op een ander land? VPN-service SurfShark zocht het uit.

Netflix in Nederland

Het bedrijf keek naar het kwantitatieve aanbod en de iMDB beoordelingen per land en zette het in een schema. In Nederland komen we er volgens het onderzoek redelijk ‘bekaaid’ van af. In totaal staan er 3.655 titels op Netflix met een gemiddelde score van een 7,03. Daarmee lopen qua aantal titels fors achter op de Verenigde Staten en Canada. Zij hebben respectievelijk 5.879 en 5.730 titels op het platform staan. Toch is de gemiddelde score wel minder. Zij moeten het doen met een iMDB-score 6,95.

Geluksvogels

Het land dat het best voor elkaar heeft is India. Hoewel je het wellicht niet verwacht is Netflix daar ontzettend populair. De mensen mogen dat blij zijn met het aanbod, want er staan daar 5.591 titels online. Die hebben een gemiddelde score van een 7,12. Rusland heeft de hoogste iMDB-score. Het scoort gemiddeld een 7,13 over 4.898 titels.

Toch hoeven we ook niet over alles te klagen. Georgië heeft veruit de minste titels. De gebruikers daar kunnen ‘slechts’ kiezen uit 2.116 films en series.

Als je een liefhebber bent van Oscar-winnende films, kun je het best naar Zuid-Korea. Daar staan 109 films die een Academy Award hebben gewonnen. In Nederland zijn dat er maar 47.

VPN

Toch hoef je niet persé te verhuizen om meer aanbod te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om een VPN te gebruiken waardoor het programma denkt dat je in een ander land bent. Het mag volgens de regels van Netflix echter niet. Mocht je worden gesnapt door het bedrijf dan kan je account worden geblokkeerd.

Desondanks hoef je jezelf in Nederland echt niet te vervelen op Netflix. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om je Netflix-avond nog comfortabeler te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!