Elektrische fietsen Cowboy zijn tegenwind en heuvels eindelijk de baas

Tech Mark Hofman 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets is enorm populair. Steeds meer mensen ervaren het gemak van de trapassistentie, waardoor een ritje door weer en wind steeds minder erg wordt. Althans, dat dachten we, want Cowboy laat zien dat het al die tijd dus veel beter had gekund.

Het bedrijf achter de populaire e-bikes laat dit zien door middel van een nieuwe software-update. Consumenten met een C4 of een CS4ST in huis kunnen deze vanaf nu binnenhalen en installeren op hun fiets. En geloof me, dat is iets wat je dolgraag wil.

Elektrische fiets Cowboy is tegenwind de baas

Ik zei het dus al even: de elektrische fiets van Cowboy laat zien dat het al die tijd beter had gekund. Waar de modellen je eerder natuurlijk al wisten te helpen bij wind, heuvels of zware ladingen, moest je dit wel altijd zelf initiëren. Die tijd is nu voorbij.

De nieuwe update zorgt ervoor dat je elektrische fiets van Cowboy meedenkt. Zodra hij enige tegenwerking van de natuur detecteert, geeft hij de consument een klein beetje extra kracht. Geheel uit zichzelf.

Volgens Cowboy zelf werkt de nieuwe functionaliteit zowel bij hoge snelheden als bij lage snelheden. Je hoeft als bestuurder niet te schakelen en kunt gewoon door blijven trappen. De elektrische fiets doet serieus de rest.

Mag stiekem ook wel

Laat ik voorop stellen dat ik fan ben van Cowboy als bedrijf. Al helemaal na het interview dat Dennis afgelopen week hield met de twee CEO’s van het bedrijf. Wat een sympathieke en toffe mensen om mee te babbelen!

Elektrische fiets VanMoof-alternatief krijgt 800 euro korting voor Black Friday
Kom pak je lasso maar! (Afbeelding: Cowboy)

Maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de modellen uit de Cowboy 4-serie wel echt een godsvermogen kosten. Het goedkoopste model uit de serie tik je op dit moment vanaf 2290 euro op de kop. Een lijp bedrag voor een elektrische fiets, toch?

Wat dat betreft is de update heel erg fijn, maar mag het stiekem ook wel. Goed om te zien dat de mensen van Cowboy zich daar dan vervolgens ook aan houden.

Exploderende elektrische fietsen halen het nieuws: what’s up?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen