Krankzinnig: Elektrische fiets Decathlon is binnen 1 seconde opgevouwen

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 26 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Een seconde heb je nodig om deze elektrische fiets van Decathlon op te vouwen.

Je verwacht het misschien niet, maar naast sportfietsen heeft Decathlon inmiddels ook een behoorlijke stalling vol met elektrische fietsen in allerlei soorten. De nieuwste is een vouwfiets die ook nog eens gemakkelijk in gebruik is.

Deze elektrische fiets vouw je in of uit binnen een seconde. Ideaal als je met de trein gaat en je komt sneller dan gedacht bij je station aan.

De elektrische fiets van Decathlon die je razendsnel (ont)vouwt

Decathlon heeft voor het snel opvouwen van deze elektrische fiets een speciaal systeem bedacht. Er zitten aan de voor- als achterkant magneten die de wielen parallel moeten houden. Eenmaal opgevouwen zit de stuurpen door een speciaal clipsysteem meteen vast aan het frame. Zo draag of rol je de fiets makkelijk uit een trein of auto.

Nieuwe elektrische fiets van Decathlon vouw je op in 1 seconde
(Afbeelding: Decathlon)

Aan boord van deze elektrische fiets van Decathlon zit een 250 W-motor, welke goed is voor een koppel van 35 Nm. Een speciale cadanssensor meet hoeveel assistentie je nodig hebt. Daarnaast kies je simpel uit drie verschillende niveaus van ondersteuning. Ook zitten er zeven versnellingen op.

Bij deze elektrische fiets zit een 252 Wh batterij, met een maximale actieradius van 55 kilometer, die is ingebouwd in de zadelpen. Hij kan makkelijk verwijderd en gedragen worden. Daarnaast is de zadelpenklem afsluitbaar om diefstal te voorkomen. De batterij gaat volgens Decathlon 500 volledige oplaadcycli mee, daarna functioneert deze nog steeds maar heeft deze niet meer de volledige capaciteit.

De elektrische vouwfiets heeft helaas één probleem

Het frame is gemaakt van aluminium wat stevigheid en tegelijkertijd een lager gewicht levert. In totaal weegt de elektrische fiets van Decathlon 18,9 kilo. Hydraulische schijfremmen zorgen er dan weer voor dat je de vouwfiets snel tot stilstand brengt.

Helaas is er nog wel een probleempje. De elektrische fiets is te vinden in verschillende landen, maar nog niet in Nederland. Hopelijk vinden we ‘m dan ook snel in de Decathlon hier. Om een prijsindicatie te geven: in Groot-Brittannië kost de BTWIN E- Fold 900 je 1.499 pond, Dat is omgerekend 1.747,44 euro.

‘s Werelds lichtste elektrische fiets heeft deze bijzondere functies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen