Elektrische fiets met een opmerkelijk ontwerp: dit is de whaTTfornow

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 6 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

In de wereld van de elektrische fiets zijn er grofweg twee kampen: de een ontwerpt e-bikes met een uiterlijk waardoor ze niet van een ‘gewone’ fiets zijn te onderscheiden en de ander ontwikkelt e-bikes die opvallen, gezien en herkend mogen worden. De e-bikes van WhaTT For Now vallen zichtbaar in deze laatste categorie. Tenminste, als het om de looks gaat.

De e-bikes van WhaTT For Now rijden nog niet heel lang op de weg maar maken nu al indruk. Gemaakt door en voor fietsfanaten: dit zijn elektrische fietsen die de mountainbike- en racefiets liefhebber zeker eens moet checken.

Trapondersteuning: neem het heft (en de kracht) in eigen handen dankzij deze technologie

Whattes? WhaTT For Now is een project, of inmiddels beter startup te nomen, van Franse bodem. Het jonge bedrijf ontwikkelde in 2016 haar eerste prototypes. Deze werden getest in het bergachtige gebied rondom Annecy, maar ook in de straten van de stad, langs het meer en in parken. De elektrische fietsen van WhaTT for Now zijn ontworpen om zowel op de weg als in de bossen en bergen een speelse rit te kunnen rijden.

WhaTT for now e-bike
WhaTT For Now e-bikes (Afbeelding: WhaTTfornow)

Het uiterlijk van e-bikes van WhaTT For Now vallen op, maar eigenlijk is het systeem dat deze fiets vooruit duwt nog opvallender. Misschien niet voor het oog, maar wel voor de bestuurder. Het Franse team ontwikkelde de zogenaamde ‘Twin Transmission Technology (TT Technology)‘ die de elektrische fietsen onderscheidt van andere e-bikes op de markt.

De TT Technology is ontwikkeld om de elektrische fiets te laten aanvoelen als een ‘gewone’ fiets’ en de mogelijkheid om fietsen zonder elektrische ondersteuning te behouden. Dit laatste kan met veel andere e-bikes ook, maar dankzij de TT Technology is de overgang tussen fietsen zonder- en fietsen met ondersteuning nog soepeler en sneller. Hoe snel vraag je? De e-bike gaat van 0 tot 25 kilometer per uur in minder dan drie seconden.

Het grote geheim achter deze techniek is dat de bestuurder, net als op een motor en scooter, ‘gas’ kan geven via het handvat op het stuur. Het echte geheim is natuurlijk de techniek die dit mogelijk maakt. Het handvat stuurt een speciaal transmissie-systeem aan waardoor de e-bike heel snel heel veel kracht en ondersteuning biedt. Meer informatie en details over deze slimme techniek vind je hier.

Whatt For now elektrische fiets
WhaTT For Now e-bike (Afbeelding: WhaTTfornow)

Elektrische fiets is opvallende verschijning dankzij sterke accu

Naast de unieke techniek in de elektrische fietsen van WhaTT For Now zijn deze e-bikes ook een opvallende verschijning door de 200 Wh accu die in het frame onder het zadel is geplaatst. Over de plaatsing van de accu is uiteraard goed nagedacht; een accu recht onder de bestuurder vergroot het perfecte middelpunt van de zwaartekracht.

Ondanks de niet zo subtiele accu onder het zadel en in het frame van de elektrische fiets weegt het beestje niet veel. Met zo’n 16 kilo zijn de e-bikes van de Franse startup licht genoeg voor avonturen in de heuvels, op de weg en ook in de stad. Op dit moment maakt WhaTT For Now vier verschillende elektrische fietsen: MTB, VTC, urban en gravel. Al deze e-bikes zijn voorzien van de hierboven genoemde TT Technology.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen