Deze elektrische fiets kan ook al je andere apparaten opladen

Elektrische fietsen Sam Dille 9 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel elektrische fietsen worden geleverd met een enorme batterij waarmee je honderden kilometers kunt rijden. Wat nou als je deze batterij in zou kunnen zetten als energiebron voor andere elektronica? Dit bedrijf heeft daar eens goed over nagedacht.

De EV-fabrikant uit Californië genaamd Mokwheel heeft namelijk een intelligente elektrische fiets onthuld. Het voertuig met de naam ‘Basalt e-bike’ is naar verluidt ‘s werelds eerste combinatie van een energiecentrale en e-bike. Je kan hem dus gebruiken als fiets, maar ook inzetten om elektronica op te laden. Zo heb je altijd en overal een energiebron binnen handbereik.

De Basalt als elektrische fiets

Als fiets is de Basalt e-bike behoorlijk indrukwekkend. De elektrische fiets wordt aangedreven door een 750W DC-motor met een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Dat is een gemiddelde snelheid voor een e-bike. De motor is gekoppeld aan een 960 Wh-batterij die voor een enorme actieradius van 136 kilometer schijnt te zorgen.

Met het multifunctionele LED-display kun je eenvoudig je rijsnelheid, batterijniveau en reisinformatie inzien. De Basalt is een all-terrain e-bike die is uitgerust met 26-inch dikke banden en een verstelbare voorvork. Hij is verkrijgbaar als step-through en step-over.

Basalt e-bike
De Basalt e-bike (Afbeelding: Mokwheel)

Opladen maar!

Met deze heerlijke features is de kans groot dat je verre ritten gaat maken. Dan ga je ongetwijfeld in de problemen komen met een lege smartphone of smartwatch. Dat is waar de tweede functie van de Basalt van pas komt. De batterij van de elektrische fiets kan worden gekoppeld aan een omvormer op zonne-energie. Op die manier kan je de omvormer gebruiken als mini-energiecentrale. De omvormer heeft een maximaal vermogen van 1.000W en biedt zowel een USB-C- als DC-uitgang. Hij is ook compatibel met zonnepanelen van 18 tot 48V. Mokwheel beweert dat de batterij zelfs een elektrische grill van 900W 45 minuten van stroom kan voorzien. Mocht je onderweg trek krijgen, dan zit je dus gebakken!

De Basalt e-bike wordt momenteel gecrowdfund via Indiegogo. Hoewel de prijs van de elektrische fiets nog niet is onthuld, mikt Mokwheel op een prijs van ongeveer 1700 euro. De Basalt e-bike is lang niet de enige opvallende EV die we hebben gespot. Check ook eens deze maffe skelter voor vier personen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen