Mafkeesmobiel van de week: de vierpersoons elektrische kart

Elektrische auto's Sam Dille 1 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De Chinese webshop Alibaba zit vol met de meest bizarre elektrische voertuigen. Van de grootste vrachtwagens tot een minuscule eenwieler. Deze week hebben we een wel heel bijzondere elektrische kart gevonden. Eentje waarin je jouw hele vriendengroep kwijt kunt.

Deze eigenzinnige elektrische kart is er een die je niet snel tegenkomt. Het voertuig heeft iets weg van een skelter, maar een met meerdere zitplaatsen. Je kunt met de EV drie bijrijders vervoeren en hij is makkelijk te besturen. Het is een gruwelijke manier om met je vrienden de buurt te terroriseren!

Een elektrische skelter voor vier personen?

De maffe elektrische buggy heeft een vierwielaandrijving, maar werkt niet zoals je zou denken. In plaats van naafmotoren, die direct in het wiel zijn ingebouwd, heeft het voertuig vier individuele binnenboordmotoren die elk verbonden zijn met één wiel. In theorie zou dit een aantal toffe besturingsmogelijkheden bieden. Toch maakt de elektrische kart niet optimaal gebruik van de motoren. De simpele besturing heeft namelijk eerder iets weg van een skelter voor kinderen. Daarbij is het voertuig maar 190 centimeter, dus lijkt hij ook wel voor kinderen gemaakt te zijn.

Mafkeesmobiel
De Mafkeesmobiel. (Afbeelding: Alibaba)

De elektrische kart heeft een totaal vermogen van 600W. Van dit totale vermogen heeft elke motor 150W. De 24V-batterij is slechts 336 Wh. Dit is ongeveer de helft van de grootte van een standaard elektrische fiets. Het is dus zeker geen EV waar je uren van kunt genieten, vooral niet als je er met vier volwassen mensen in gaat zitten.

Is de maffe Elektrische kart de moeite waard?

Het voertuig is dus niet de beste optie voor volwassenen, maar voor kinderen is het een van de betere skelters die je op Alibaba tegenkomt. De elektrische kart heeft een verrassende bouwkwaliteit voor een voertuig van ‘slechts’ 420 euro. De bekleding is een stuk beter dan de meeste kinderwagens en de EV ziet er extreem indrukwekkend uit.

Het enige probleem met deze elektrische kart is de veiligheid. De rolbeugel bevindt zich ongeveer op borsthoogte, waardoor je hele gezichtsgebied onbeschermd blijft. Een goede veiligheidshelm is dus geen overbodige luxe. Is veiligheid niet je grootste zorg, dan kun je de skelter nu bestellen op Alibaba.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen