Sam Dille
Sam Dille Apps 30 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Spoilers vermijden op Reddit: dankzij dit handige trucje doe je het

Reddit is een geniale website voor het opbouwen van trouwe community’s, maar er zit ook een nadeel aan. Tussen al die miljoenen dagelijkse posts zitten namelijk regelmatig spoilers van films, games en boeken. Het is natuurlijk erg vervelend als je er een tegenkomt zonder dat je dit wil. Daar heeft het platform iets op bedacht.

Reddit geeft je de mogelijkheid om ‘spoilertags’ toe te voegen aan bijna alles wat je maar kunt bedenken. Hierdoor is de spoilerpost op het eerste oog niet zichtbaar. Pas als je erop klikt kun je de inhoud bekijken. Met de feature maak je Reddit voor andere gebruikers een stuk veiliger. Je vrienden van WANT leggen je stap voor stap uit hoe je zo’n tag toevoegt.

Comments markeren als spoiler op Reddit

Het begint natuurlijk allemaal met het plaatsen van een comment. Om zelf geen onverwachte spoilers uit te delen op Reddit kun je jouw eigen reactie markeren als ‘spoiler comment’. Dit doe je door eerst een reactie te schrijven zoals je gewend bent. Klik vervolgens niet op de knop ‘comment’, maar selecteer het deel van jouw comment dat niet door iedereen gezien mag worden. Druk daarna op de spoilerknop in de vorm van een uitroepteken en plaats de reactie.

Spoiler vermijden Reddit
Dat gaat makkelijk! (Afbeelding: Android Authority/Curtis Joe)

Zit jouw hele comment vol met spoilers dan is het een goed idee om een markdown te gebruiken. Met een markdown zorgt Reddit ervoor dat je hele comment onzichtbaar is, tot een gebruiker erop klikt. Je stelt dit in door op de knop ‘markdown mode’ links van de commentknop te drukken. Typ hierna >! aan het begin en !< aan het eind van de comment. Plaats nu de comment.

Markdown gebruiken
Hier vind je de Mardown Mode-functie. (Afbeelding: Android Authority/Curtis Joe)

Afbeelding als spoiler markeren op Reddit

Afbeeldingen en video’s zijn misschien wel de extreemste vorm van spoilen. Dit wil je natuurlijk niemand aandoen, dus dit trucje komt ongetwijfeld goed van pas. Voor het afschermen van tekstposts gebruik je dezelfde methode. Upload de foto of video op Reddit zoals gewoonlijk. Als je dit hebt gedaan klik je onderin het veld op ‘+ spoiler’. Op die manier markeer je jouw post als spoiler. Klik vervolgens op plaatsen.

Spoilers vermijden afbeeldingen
Deze methode werkt voor alle soorten posts. (Afbeelding: Android Authority/Curtis Joe)

Spoilers afschermen op je smartphone

Op je smartphone gebruik je precies dezelfde methodes als je net geleerd hebt voor de desktop. Alleen zijn de features vanwege het kleinere scherm soms lastiger vindbaar. Je moet bij het toevoegen van een spoilertag namelijk eerst op de drie puntjes onderin het scherm klikken. Hier vind je de spoilerknop, waarna je de post kunt plaatsen.

Ben je een echte Reddit-fan?

Dan ben je bij WANT aan het juiste adres. Wij hebben de beste Reddit-pagina’s voor Star Wars-fans, gamers en lifehackers op een rijtje gezet. Zo mis jij nooit meer een interessante scoop of tip.

Reddit zorgt ervoor dat blokkeerfunctie ook daadwerkelijk blokkeert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!