Sam Dille
Sam Dille Films & Series 30 apr 2022

Lachend streamen: 5 sitcoms die je echt nog een keer moet kijken

Een goede sitcom verveelt nooit. Je kunt hem keer op keer terugkijken en genieten van de leukste grappen. Een paar tv-series gaan hier zelfs een stapje verder in. Daar kun je pas echt van genieten als je de afleveringen vaker hebt gezien.

De sitcoms met de meeste replaywaarde zijn degenen die vol zitten met kleine details, callbacks en easter eggs die op het eerste oog niet opvallen. Op die manier kun je bij het terugkijken niet alleen genieten van de vertrouwde grappen, maar ook van nieuwe details.

5 sitcoms die je zeker even moet terugkijken

Vroeger konden sitcom-fans hun favoriete shows alleen bekijken op het geplande tijdstip op televisie. Van maar een paar series werd een herhaling uitgezonden. Sindsdien is er veel veranderd. Dankzij streaming kunnen we nu onze favoriete tv-komedies keer op keer te bekijken op elk moment, hoewel sommige diensten wellicht iets te duur zijn. Deze vijf series mogen niet ontbreken op jouw kijklijst.

1. Modern Family (2009 – 2020)

De Amerikaanse kijkcijferhit Modern Family is in alle opzichten een echte klassieker. De schrijvers wisten in elke aflevering verhaallijnen te bedenken voor elf hoofdpersonages. Elk personage had een uniek karakter en een handvol sterke grappen. De immens getalenteerde cast wist altijd de spijker op de kop te slaan. Toch heeft het enorme aantal personages ook een nadeel. Door de vele verhaallijnen waren acteurs soms gedwongen om door hun tekst te racen. Daarom blijven niet alle grappen meteen hangen als je een aflevering voor het eerst kijkt. We raden je aan om afleveringen te rewatchen, zodat je geen enkel detail uit het oog verliest. Je kunt de sitcom streamen op Disney Plus.

2. The Office (2005 – 2013)

Naast sterke personages en een perfecte balans tussen grappen en emoties, heeft NBC’s remake van The Office ook subtiele easter eggs. Michael probeert Jim en Pam bijvoorbeeld meerdere keren uit te nodigen voor een diner in seizoen 4. Echte fans weten natuurlijk dat dit gaat om de beruchte aflevering “Dinner Party”. Deze kleine hints zien veel fans makkelijk over het hoofd. Ga dus maar snel wat afleveringen van de iconische sitcom terugkijken. The Office is te zien op Amazon Prime Video.

3. South Park (1997 – heden)

Hoewel South Park bekend staat om de grove humor, zitten de verhaallijnen ook heel goed in elkaar. Door een eenvoudige tekst te volgen kun je al veel meer te weten komen over de diepere laag van de verhaallijn. De bedenkers van de sitcom, Trey Parker en Matt Stone, vertellen meer over hun werkwijze in deze YouTube-video.

South Park behandelt vaak actuele onderwerpen, maar kiest zelden partij. In plaats daarvan belicht de sitcom de goede en slechte kanten van beide partijen. Let bij het terugkijken van de afleveringen dus minder op de grappen, maar meer op wat er gezegd wordt. De afleveringen zijn inmiddels verwijderd van Netflix, maar nog steeds te zien op de website van South Park.

4. Seinfeld (1989 – 1998)

De jaren-90-hit Seinfeld is een van de weinige sitcoms uit zijn tijd die nog steeds populair is. Dankzij de complexe plottwists en het revolutionaire gebruik van op elkaar afgestemde verhaallijnen, blijven de afleveringen leuk om opnieuw te kijken. Afleveringen van Seinfeld hadden veel meer scènes dan de gemiddelde sitcom. Daarnaast werd er gewerkt met meerdere camera’s, die in een razend tempo door plotpunten raceten. Hierdoor zien kijkers vaak veel over het hoofd. Je kunt Seinfeld nu streamen op Netlfix.

5. The Simpsons (1989 – heden): de meest iconische sitcom ooit?

The Simpsons kunnen in dit rijtje zeker niet ontbreken. Het is een van de meest iconische en veelgeprezen sitcoms ooit gemaakt en dat is volkomen terecht. Op het hoogtepunt van de serie zaten afleveringen vol met grappen, easter eggs en achtergrondgags. Zelfs in een opname van één seconde zitten allerlei visuele gags die je na honderd keer kijken nog steeds niet ziet. Het is maar goed dat de hele serie beschikbaar is om te streamen op Disney +.

Laatste kans op Netflix: deze 44 films en series verdwijnen binnenkort

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lachend streamen: 5 sitcoms die je echt nog een keer moet kijken
Sluiten