5 Reddit-pagina’s die Star Wars-fans op hun wenken bedienen

Films & Series Sam Dille 24 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Star Wars en het internet zijn meestal een gevaarlijke combinatie. De franchise heeft een van de fanatiekste fandoms en dat botst regelmatig. Maar als je goed zoekt vind je een paar online-gemeenschappen waarin mensen elkaar op een normale manier op de hoogte houden van nieuwtjes. Het uitgestrekte Star Wars-sterrenstelsel van Reddit bevat beide vormen.

Reddit een geweldig kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Er zijn namelijk tal van community’s die je Star Wars obsessie voeden zonder te veel drama. Wij hebben een selectie gemaakt van vijf pareltjes die je zeker even moet checken.

Dit zijn de beste Reddit-community’s voor Star Wars verslaafden

Om op de hoogte te blijven hoef je allang niet meer op elke nieuwsbrief geabonneerd te zijn. Dankzij kanalen als Reddit ben je binnen enkele klikken weer helemaal bijgepraat. Bovendien is de website een stuk veiliger geworden. Zo kun je nu een stuk makkelijker accounts blokkeren en rapporteren.

1. Found The Jedi

Hoewel r/FoundTheJedi geen hele actieve Reddit-pagina is, is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Het is een plek waar mensen samenkomen om video’s te delen van mensen die ‘The Force’ lijken te hebben in het echte leven. Denk bijvoorbeeld aan clips van mensen die voorwerpen laten bewegen zonder hun handen te gebruiken. Het is geen pagina waar je deze vaardigheden zelf kunt leren, maar het is wel heel erg vermakelijk.

FoundTheJedi. Legitness! from DontSubscribeDumbAss

2. Everything Lightsabers: de Reddit-pagina voor diehard verzamelaars

Dit is de enige pagina op Reddit die volledig is gewijd aan lightsabers. Als je een fanatiek verzamelaar bent, vind je hier veel gelijkgestemden. Het is een hele actieve community waar mensen foto’s van hun collectie plaatsen. Bovendien delen leden nieuwe aanpassingen aan hun zwaarden en vragen ze naar informatie over de onderhoud. r/EverythingLightsabers is een gastvrije online-gemeenschap waarin leden elkaar graag helpen. Geweldig voor inspiratie en om ideeën op te doen.

My first proper saber needed a proper stand and it arrived just in time for thin neck thursday. from lightsabers

3. Imaginary Jedi

r/ImaginaryJedi is een Reddit-community die in het teken staat van fanart. De pagina is de thuisbasis van reposts over kunstwerken van officiële kunstenaars of fanatiek fans. De community heeft een extra voordeel: er worden geen spoilers gedeeld. Als je dus video’s van spoilers wilt vermijden, maar graag geniet van Star Wars-content, is dit jouw ideale plek.

“Ambush” – Imperial Remnant Super Commando – concept and art by Honnid / Honni David from ImaginaryJedi

4. The Mandalorian TV

Stars Wars-fans over de hele wereld zijn het over één ding eens: The Mandalorian is een van de beste nieuwe Star Wars-titels in jaren. r/TheMandalorianTV is een hub voor alles wat met Mando en Baby Yoda te maken heeft. De Reddit-pagina zit vol met spoilers, nieuws en fantheorieën. Het is een community waarin leden veel bewerkte content delen. Verwacht dus een hoop illustraties, tatoeages en video’s met af en toe een meme. Het is een geweldige pagina voor de diehard fans, maar misschien iets te fanatiek voor casual kijkers.

*whispers* Mando bros. from TheMandalorianTV

5. Star Wars Leaks

Deze Reddit-pagina draait om geruchten, spoilers en leaks over nieuwe en aankomende delen van de Star Wars-franchise. r/StarWarsLeaks is een plek om nieuwe teasers te bespreken die mogelijk verschijnen bij aankomende evenementen, YouTube-video’s of artikelen. Bovendien bespreken leden het laatste nieuws over de productie en casting van nieuwe films en series. Als je hongerig bent naar nieuwe informatie of als je graag roddelt over theorieën dan is dit de plek waar je moet zijn. Het ligt misschien voor de hand, maar even voor de zekerheid: deze pagina zit vol met spoilers!

Steven Weintraub on Twitter: #TheMandalorian Season 3 will arrive end of this year. It will not be streaming this summer. from StarWarsLeaks

Iets anders proberen op Reddit?

Ben jij geen fan van Star Wars, maar wil je toch een kijkje nemen op Reddit? Niet getreurd: hier vind je de beste pagina’s voor game-liefhebbers en lifehackers.

3 Redenen waarom we hyped zijn over de nieuwe Star Wars-game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen