Controversiële elektrische fiets rijdt ruim 350 kilometer op een lading

Elektrische fietsen Sam Dille 22 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets is immens populair en ontwikkelt zich als een malle. Dit Amerikaanse bedrijf laat met een controversieel nieuw model zien wat voor gevolgen dat heeft.

De bijzonder krachtige EV’s zijn ontworpen door Erik Buell. Hij is de oprichter van Buell Motocycles en voormalig Harley-Davidson-ingenieur. Buell wist tijdens zijn carrière enkele van de meest innovatieve motorfietsen te ontwikkelen. Sinds kort heeft Erik de overstap gemaakt naar de e-bike. Hij is namelijk Chief Technology Officer (CTO) van FUELL Inc.

FUELL Flluid-2: de elektrische fiets met een actieradius van 350 kilometer

De eerste elektrische fiets van het bedrijf was de FUELL Flluid-1, die wereldwijd meer dan vierduizend keer werd verkocht. Dat succes smaakte naar meer. Erik ontwikkelde twee nieuwe e-bikes, die een actieradius hebben waar je ‘u’ tegen zegt.

FUELL Inc. biedt dus twee nieuwe modellen: de Flluid-2 en Flluid-3. De Flluid 3 heeft een 1.000W-batterij, met een bereik tot 180 kilometer. Een prima actieradius voor dagelijks gebruik, maar het wordt pas echt leuk met de krachtigere Flluid-2. De elektrische fiets heeft een dubbele batterij die 2.000 Watt produceert. En dat is goed voor een bereik van 350 kilometer op een enkele lading!

Maak kennis met de FUELL Flluid-2 en Flluid-3 in deze video:

Nog even wachten

Beide elektrische fietsen worden op dit moment gecrowdfund via Indiegogo. De vraagprijs van de fietsen is 5.462 en 5.007 euro. Hoewel vroege kopers een korting kunnen krijgen van dertig procent. De e-bikes zijn leverbaar in Nederland. Er zit alleen wel een addertje onder het gras. Ze worden pas in juli verzonden. Je moet na de aankoop dus wel even geduld hebben.

De Flluid-2 en -3 zijn lang niet de enige opvallende EV’s die we hebben gespot. Laptopmerk Acer maakt sinds kort ook haar eigen elektrische fietsen. Het zijn niet zomaar EV’s, want het bedrijf maakt gebruik van Artificial Intelligence. Hoe dat precies zit lees je allemaal in onderstaand artikel.

Acer doet iets totaal anders en maakt elektrische fiets met AI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen