George bouwde volledig zijn eigen elektrische fiets (en jij kan dat ook!)

Elektrische fietsen Sam Dille 3 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fietsen zijn natuurlijk niet de goedkoopste tweewielers die er zijn. Het is daarom wel te begrijpen dat je er liever zelf een maakt. Een software ontwikkelaar deed het en dit blijkt helemaal niet moeilijk te zijn. Jij kan het vast ook!

Softwareontwikkelaar George Knowlden bewees dat je een normale bike makkelijk kunt omtoveren tot een elektrische fiets. Op dit moment is hij bezig met het toevoegen van een elektromotor aan een vaders Suzuki Jimny, laat ABC zien.

George leerde zichzelf elektrische voertuigen maken

Dit is niet de eerste keer dan Knowlden zijn technische talent gebruikt. Een paar jaar eerder maakte hij al een elektrische fiets voor zijn partner. Het stel zocht naar een manier om zo goedkoop mogelijk te reizen, zonder het milieu te vervuilen.

De techneut twijfelde ook bij de aankoop van een nieuwe elektrische auto. De voertuigen waren volgens George of te duur of niet groen genoeg, dus besloot hij er zelf een te maken. Ook de stijgende benzineprijzen trokken hem over de streep.

Voordelen elektrische fiets 2022
Is een elektrische fiets iets voor jou? (Afbeelding: Unsplash)

Maak je eigen elektrische fiets of auto

Het maken van elektrische voertuigen leerde hij zichzelf aan met hulp van de kennis die hij opdeed tijdens zijn studie elektrotechniek. Toch beweert George dat je ook zonder technische achtergrond een elektrische fiets of auto in elkaar kunt zetten.

Je zou alle informatie namelijk makkelijk kunnen vinden op het internet. Met een gezonde dosis doorzettingsvermogen, zou het dus mogelijk moeten zijn. Wel benadrukt George dat zelfgemaakte elektrische voertuigen zeker niet voordeliger zijn. Wil je een goed werkende elektrisch fiets, dan kost dit veel tijd en geld.

Op eigen kracht door Oostenrijk scheuren

Het volgende project van George heeft alles te maken met zijn roadtrip in Oostenrijk. Deze wil hij volledig rijden op een zelfgemaakte elektrische auto. Laten we hopen dat hij onderweg genoeg laadstations tegenkomt. Bij zo’n laadstation kun je nu ook makkelijk je elektrische fiets opladen. Deze man deed het en ging viral op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen