Sam Dille
Sam Dille Elektrische fietsen 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets opladen aan laadpaal voor auto’s: deze man deed het!

De actieradius van een gemiddelde elektrische fiets is normaliter meer dan genoeg om een lange rit te maken. Toch kan het zijn dat je bij echt lange fietstochten tekort komt. Helaas is tussentijds opladen van een e-bike niet ideaal, maar daar heeft deze man wat op bedacht.

Afgelopen week deelde de Amerikaanse EV-liefhebber Shawn Martinez een filmpje op Twitter waarin te zien was hoe zijn elektrische fiets aansloot op een Volta-oplaadpaal. Deze opladers lijken alleen bruikbaar voor elektrische auto’s, maar niets is minder waar.

Zo koppelde Martinez zijn elektrische fiets aan een laadpaal voor auto’s

Martinez maakt regelmatig lange reizen met zij e-bike. Zelfs op de koudste winterdagen maakt de fietser nog lange tochten door het zuidwesten van Portland. Op deze reizen neemt hij zijn oplader mee en stopt hij regelmatig voor ‘gratis’ kilometers stroom.

Een van zijn gebruikelijke stops is het laadstation bij het Oregon Museum of Science and Industry (OMSI). Dit station werkt op zonne-energie en biedt plek voor vier elektrische fietsen. Op een dag wilde Martinez zijn e-bike opladen bij OMSI. Toen hij de stekker erin stak, bleek de paal niet te werken omdat er die dag te weinig zon was. Dit hoorde hij van een groep voorbijgangers.

Het viel de Amerikaan op dat deze mensen allebei zo’n elektrische eenwieler (EUC) bij zich hadden. Toen hij vroeg naar hun oplader zag hij dat ze allebei aangesloten waren aan een oplader voor elektrische auto’s. De mensen hadden namelijk een speciale adapter gebruikt, waardoor de EUC nu ook opgeladen kon worden aan een Volta-oplader. De adapter kon drie elektrische fietsen tegelijk opladen. Martinez leende de adapter en sloot hem aan op zijn e-bike. De beelden deelde hij vervolgens op Twitter.

Gat in de markt

Dit verhaal laat zien dat er een gat in de EV-industrie zit. Als er namelijk meer mogelijkheden als deze komen, zouden we in de toekomst overal onze elektrische fiets kunnen opladen. Misschien wordt het verkeer dan wel gedomineerd door e-bikes in plaats van elektrische auto’s. Dit zou niet gek zijn, want de elektrische fiets biedt tal van gezondheidsvoordelen. In dit artikel lees je er alles over!

Vijf dingen die je vaak hoort over een elektrische fiets, maar totaal niet kloppen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!