Elektrische, opvouwbaar en stoer: de beste e-mountainbikes ooit gemaakt

Elektrische fietsen Sam Dille 11 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Opvouwbare elektrische mountainbikes geven je het beste van twee werelden: je kunt ze gebruiken voor off-road rijden, maar ook meenemen in het openbaar vervoer of in de stad. Geen wonder dus dat die elektrische fiets zo populair is.

Bij een goede e-mountainbike moet voldoen aan een paar eisen. Allereerst moet het natuurlijk een goede mountainbike zijn, met genoeg ondersteuning voor off-road rijden. Bovendien is het belangrijk dat je zo’n elektrische fiets makkelijk kunt opvouwen en dat hij niet te zwaar is.

5 keer een elektrische fiets en opvouwbare mountainbike in één

We hebben een aantal merken gevonden die heer en meester zijn in het maken van elektrische fietsen als mountainbike. Alle e-moutainbikes uit dit rijtje zijn namelijk goed opvouwbaar en heerlijk om op te rijden. De voertuigen zijn van gerenommeerde merken en uitvoerig getest. Zit er wat voor jou tussen?

1. Rad Power Bikes RadExpand 5

De RadExpand 5 is ideaal voor als je een opvouwbare elektrische fiets onderweg meeneemt. Hij is voorzien van voor- en achterwielophanging voor een betere wegligging en dankzij de hydraulische schijfremmen rem je op een veilige manier snel af. Bovendien heeft de e-bike een ingebouwd LED-lichtsysteem voor extra veiligheid en spatborden aan de voor- en achterzijde om het voertuig schoon te houden. Als je onderweg opslagruimte nodig hebt, heeft deze e-bike aan elke zijde twee dragers, genoeg voor twee fietstassen.

Bestel de Rad Power Bikes RadExpand 5 hier

2. Lectric XP 2,0

De Lectric XP 2.0 is een opvouwbare elektrische mountainbike. Met een actieradius van maximaal 80 kilometer is de e-bike een van de krachtigere modellen die je op deze lijst zal tegenkomen. Het voertuig heeft een lengte van 63 inch en kan worden opgevouwen tot een grootte van 31 inch. De voorwielophanging heeft drie verschillende standen, afhankelijk van het gewicht en de rijstijl van de rijder. De topsnelheid van het voertuig is 32 kilometer per uur. De elektrische fiets maakt gebruik van een Samsung lithium-ion batterij die ongeveer acht uur nodig heeft om volledig op te laden.

Lectric XP 2,0
Lectric XP 2,0 (Afbeelding: Lectric eBikes)

Bestel de Lectric XP 2,0 hier

3. Blix Vika Flex

De lichte en sportieve Blix Vika Flex heeft een krachtige motor en is een geweldige forensenfiets voor onderweg. De elektrische fiets behaalt topprestaties met hulp van een 500W-motor en 14Ah-batterij die snelheden tot 72 kilometer per uur kan bereiken, afhankelijk van hoe je de gashendel instelt. Het model wordt geleverd met een LCD waarmee gebruikers hun rijervaring kunnen aanpassen naar voorkeur. Je hebt keuze uit een standaard-, milieuvriendelijke- of off-road-modus. Het is ook mogelijk om het koppelvermogen aan te passen en een tijdslimiet in te stellen, zodat de fiets automatisch uitschakelt als je hem een lange tijd niet gebruikt. De keuze is reuze!

Bestel de Blix Vika Flex hier

4. MOD City +

Op zoek naar een stoere fiets die ook nog eens comfortabel rijdt? Probeer dan eens de MOD City +. De opvouwbare elektrische fiets is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een lichtgewicht en laagdrempelige e-bike, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een volle batterijlading geeft je een actieradius van 72 kilometer, wat omgerekend ongeveer 4 uur rijplezier oplevert. De fiets weegt in totaal slechts 34 kilo met al zijn componenten, inclusief de batterij. Hij past met gemak in een kofferbak of onder een bureau, dus ideaal om mee te nemen op werk of onderweg.

Bestel de MOD City + hier

5. GoCycle G4 elektrische fiets

De GoCycle G4 is een opvouwbare elektrische mountainbike die snelheden tot 32 kilometer per uur kan bereiken. Die snelheid blijft niet beperkt tot straten in de stad. Ook op onverharde paden houdt de e-bike grip op de weg. De batterij is gemaakt van lithium-iontechnologie en gaat 1.000 laadcycli mee voordat hij moet worden vervangen of opgeladen. De GoCycle G4 weegt 27 kilogram en heeft een actieradius van 32 kilometer per lading, afhankelijk van het gewicht en de rijstijl van de fietser.

Bestel de GoCycle G4 hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen