Bouw je huidige fiets om tot elektrische fiets met de PikaBoost

Elektrische auto's Sam Dille 28 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Een elektrische fiets is geweldig, maar wel een tikkeltje duur. Gelukkig hoef je geen e-bike meer te kopen voor een goede ondersteuning, met dank aan LIVALL.

Maak kennis met de PikaBoost converter: een elektrische booster die je fiets omtovert tot een e-bike. Je kan de booster zonder gereedschap te gebruiken tussen de zadelpen en het wiel van je fiets plaatsen om je fiets van stroom te voorzien. De booster zorgt ervoor dat je tweewieler snelheden bereikt die vergelijkbaar zijn met die van een elektrische fiets.

Maak van je fiets een e-bike met hulp van deze gadget

De gadget is geschikt voor verschillende oppervlakken, met een IP66-waterdichtheid. Bovendien is het apparaat voorzien van een detectiesysteem dat kan anticiperen op verschillende oppervlakken. Het apparaat kan automatisch een gemiddelde snelheid handhaven, afhankelijk van het terrein waar je op fietst. Deze functie is heel nuttig als je met je omgebouwde elektrische fiets op een steile helling rijdt.

Je kunt kiezen uit verschillende rijmodi, net als bij een echte elektrische fiets. Eén daarvan is de Sport-modus. Die zorgt voor extra weerstand, zodat je harder moet trappen. Bovendien is de batterij volledig milieuvriendelijk en heeft een actieradius van 30 kilometer. Andere slimme functies zijn een rood lampje dat automatisch flikkert als je remt of in het donker rijdt. Een draadloos Bluetooth-slot zorgt ervoor dat het bijna onmogelijk is om je gloednieuwe PikaBoost te stelen. LIVALL beweert dat je de gadget kunt gebruiken met elke fiets die een afmeting heeft van 660 x 338 x 130 mm en een gewicht van 3 kg.

Heb je toch liever een echte elektrische fiets?

Dat begrijpen we heel goed! Maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten voordat je een elektrische fiets aanschaft. Geen zorgen, wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet in dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen