Elektrische fiets onder de 1.000 euro: de beste opties in 2024

Elektrische fietsen Sam Dille 23 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit, maar soms schrikken mensen nog van de hoge prijzen. Goed nieuws: er zijn genoeg budget-opties die enorm goed zijn.

De meeste mensen denken dat e-bikes prijzig zijn. En soms hebben ze daar ook gelijk in. Sommige hightech-modellen kunnen immers behoorlijk wat kosten. Maar andere elektrische fietsen zijn echt een stuk minder prijzig.

Sommige zijn zelfs super betaalbaar en kunnen echt goede aankopen zijn. Als je helemaal geluk hebt, kun je er een scoren voor minder dan duizend euro. Wij geven je daar een paar heerlijke voorbeelden van.

Deze elektrische fietsen kosten niet meer dan duizend euro

Wij laten je zien wat een elektrische fiets allemaal kan voor een prijs van minder dan duizend euro. Hopelijk helpt het je een beetje bij het zoeken van een geschikte optie. Let op: de meeste voorbeelden zijn (nog) niet verkrijgbaar in Nederland. Daar moeten we nog eventjes geduld voor hebben.

#1 Engwe L20 2.0 – 736 euro

Deze elektrische fiets levert prachtige prestaties voor minder dan 800 euro. Met een opvouwbaar frame, krachtige motor en een actieradius van 48 kilometer is het een aantrekkelijke optie voor stedelijke fietsers. Hoewel de e-bike af en toe wat zwaar trapt en de remmen niet altijd ideaal zijn, is het een prima vervoermiddel voor in de stad.

Engwe L20 2.0
De L20 2.0 (Afbeelding: Engwe)

#2 Lectric XP 3.0 – 919 euro

De Lectric XP 3.0 is de nieuwste versie van de populaire e-bike van Lectric, dat bekend staat om zijn kwaliteit en betaalbaarheid. Deze nieuwe versie heeft een krachtigere motor, een bereik van 72 kilometer en lekbestendige banden voor een soepele rit. Het handige aan deze elektrische fiets is dat je hem kunt opvouwen. Zo kun je hem overal mee naartoe nemen.

Lectric XP 3.0
De XP 3.0 (Afbeelding: Lectric Bikes)

#3 Ride1Up Roadster V2 – 732 euro

Dit is een ideale optie voor bestuurders die nog nooit eerder op een e-bike hebben gereden. Dankzij een eenvoudig ontwerp en een lichtgewicht aluminium frame, rijdt de elektrische fiets heel soepel over de weg. Je levert met deze e-bike wel in op actieradius, met een maximumbereik van 37 kilometer. Toch blijft de fiets een goede optie voor korte ritten.

Ride1Up Roadster V2
De Roadster V2 (Afbeelding: Electrek)

#4 JackRabbit elektrische fiets – 919 euro

De JackRabbit heeft meer weg van een e-scooter dan een elektrische fiets, aangezien je helemaal niet hoeft te trappen. Sterker nog, het voertuig heeft helemaal geen trappers. Het voertuig is enorm licht, maar 11 kilogram.

En omdat je hem makkelijk kunt opvouwen en meenemen, is de fiets ideaal voor studenten en korte trips. Verwacht niet te veel van de elektrische fiets, want je hebt maar een bereik van 16 kilometer.

JackRabbit elektrische fiets
JackRabbit (Afbeelding: JackRabbit eBike)

#5 Aventon Soltera.2 – 919 euro

Als je dit voertuig voorbij ziet rijden, merk je waarschijnlijk niet snel op dat het een e-bike is. Dat komt doordat de e-bike een traditioneel ontwerp heeft en de elektromotor in het frame zit verstopt. De e-bike heeft een actieradius die te vergelijken valt met duurdere elektrische fietsen. Je kunt op een enkele lading 74 kilometer rijden.

Aventon Soltera.2
De Soltera.2 (Afbeelding: Electrek)

Dit zijn de verborgen kosten van een elektrische fiets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen