Deze elektrische fiets is speciaal voor en door vrouwen gemaakt

Elektrische fietsen Sam Dille 22 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De wereld van EV’s is gedomineerd door mannen. De industrie kan daarom best wat vrouwelijke input gebruiken. Dit bedrijf doet dat met een nieuwe elektrische fiets speciaal voor dames.

Elektrische fietsen zijn nog nooit zo populair geweest. Maar bij bedrijven die ‘one size’ e-bikes aanbieden, worden vrouwen en kleinere rijders vaak buitengesloten. Daarom is Integral Electrics begonnen met het ontwerpen van e-bikes die beter passen bij vrouwelijke rijders.

@wantnl

De OnePlus Open is officieel een feit 🔥 #oneplusopen #oneplus #op #android #smartphones

♬ origineel geluid – WANT

Zo is de elektrische fiets voor vrouwen ontstaan

Op de grootste fietsbeurs ter wereld, de Taipei Cycle Show, ontmoette Integral Electrics CEO en medeoprichter Laura Belmar duizenden mensen uit de fietsindustrie. Maar ze merkte op dat er weinig vrouwen waren die fietsen kochten of merken vertegenwoordigen. Ze realiseerde zich dat de fietsindustrie voornamelijk vanuit een mannelijk perspectief wordt benaderd en dat er behoefte is aan meer toegankelijkheid.

Daarom hebben zij en het Integral Electrics-team de Maven Cargo elektrische fiets ontworpen als ‘een voertuig ontworpen voor én door vrouwen’. Het voertuig biedt een uitzonderlijke rijervaring voor iedereen. Losbrekend van een industrie die traditioneel is afgestemd op mannen.

Integral Electrics Maven Cargo e-bike
De nieuwe e-bike (Afbeelding: Integral Electrics)

Wat is er zo bijzonder aan de Maven Cargo?

Bij deze elektrische fiets is goed nagedacht over mensen van verschillende lengtes. Je kunt het zadel en het stuur aanpassen zodat het voor zowel lange als korte mensen comfortabel is. De fiets is gemaakt voor mensen tussen de 152 en 200 centimeter. Met een speciaal zadelpen kun je het zadel verder aanpassen en de hoogte veranderen. Het stuur is ook verstelbaar, zodat elke rijder de juiste hoogte en afstand kan kiezen.

Het zwaartepunt van de fiets is bewust laag geplaatst, zodat de elektrische fiets stabiel en comfortabel rijdt. Zelfs voor mensen met een kortere lengte. Er zijn natuurlijk genoeg andere fietsen met een lager zwaartepunt. Maar de Maven Cargo doet er nog een schepje bovenop met een aantal toffe functies.

De elektrische fiets heeft twee batterijen die ervoor zorgen dat je 130 kilometer kunt fietsen op één lading. Met de 750W motor kun je gemakkelijk trappen of met een handgashendel rijden. De fiets heeft ook een grote koplamp en achterlicht, zodat andere weggebruikers je goed kunnen zien. En met de richtingaanwijzers kun je duidelijk aangeven welke kant je op gaat. De hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je snel en veilig kunt stoppen.

De elektrische fiets wordt momenteel verkocht via een crowdfunding op Kickstarter. Het is helaas nog niet mogelijk om de e-bike voor vrouwen binnen Europa te bestellen. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in.

Deze elektrische fiets heeft helemaal geen accu meer nodig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen