Deze elektrische fiets heeft helemaal geen accu meer nodig

Elektrische fietsen Sam Dille 8 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fietsen zijn geweldig voor mensen die net wat extra ondersteuning willen tijdens het trappen. Het probleem is alleen dat de meeste e-bikes moeten worden opgeladen. En dat kun je snel vergeten.

De Pi-Pop e-bike lost dat probleem op een fantastische manier op. Hij heeft namelijk helemaal geen accu nodig. Op die manier hoef je je nooit meer zorgen te maken over een lege accu. Hoe dat precies zit leggen we even haarfijn uit.

De elektrische fiets zonder accu

De Pi-Pop is de eerste e-bike die geen batterij gebruikt. In plaats daarvan heeft hij een condensator, die energie genereert en opslaat terwijl je trapt. Dat betekent dat je e-bike niet leegloopt, maar juist extra energie krijgt als je een helling oprijdt of met tegenwind fietst.

Koop je de elektrische fiets nu, dan kun je er nog een hele lange tijd van genieten. De slimme condensator op de fiets gaat namelijk zo’n tien tot vijftien jaar mee. Het apparaat is ook gemaakt van volledig recyclebare materialen.

Er zit wel een klein minpuntje aan de Pi-Pop e-bike. Hij heeft geen titanium wielen, wat betekent dat je ze waarschijnlijk een keer zal moeten vervangen. Dat is slechts een klein probleem als je bedenkt dat je de elektrische fiets nooit hoeft op te laden.

Een groot succes!

Al die voordelen hebben natuurlijk wel een flinke prijs. De Pi-Pop kost zo’n 2.450 euro. De fiets is gemaakt van een aluminium frame en is enkel verkrijgbaar in een step-over model. De nieuwe elektrische fiets heeft al best wat succes gekend. De derde generatie van Pi-Pop is al verkrijgbaar, dus er zijn al twee voorraden uitverkocht.

Pi-Pop e-bike
De e-bike zonder accu! (Afbeelding: Pi-Pop)

De Pi-Pop is een mooie aanwinst voor de e-bike-industrie. Er zijn echter genoeg andere EV’s die de moeite waard zijn om even te checken. Volgens de ANWB zijn dit bijvoorbeeld de tien beste elektrische fietsen van 2023

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen