Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen in 2023

Elektrische fietsen Sam Dille 30 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Elk jaar spit de ANWB de elektrische catalogi door van fietsfabrikanten. Alle modellen worden getest, beoordeeld en gerangschikt. Ook dit jaar is er weer een test uitgevoerd en een paar elektrische fietsen vielen daarbij op.

Elke elektrische fiets wordt door de ANWB op precies dezelfde wijze getest. Hiervoor gebruikt de organisatie acht verschillende categorieën. Sommige onderdelen worden gecontroleerd in een lab, terwijl andere in de praktijk worden getest. Op basis van deze resultaten krijgen de e-bikes een cijfer tussen de 1 en 10.

Tien elektrische fietsen die je van de ANWB gezien moet hebben

Uit de test rolde een verrassende top tien, variërend van gerenommeerde merken tot onbekende pareltjes. Wij nemen de lijst even met je door.

#10 Bikkel Bora elektrische fiets

De Bikkel Bora is een prima allround e-bike en prettig te gebruiken voor het woon-werkverkeer. De dichte kettingkast beschermt tegen alle weertypen en de goed afgestelde hydraulische schijfremmen zorgen voor een korte remweg. Een volle batterij is goed voor een actieradius van 61 kilometer, wat een tikkeltje laag is voor lange fietstochten. Maar als je een elektrische fiets zoekt voor dagelijks gebruik, dan is de Bikkel Bora zeker een goede optie.

Bikkel Bora
Bikkel Bora (Afbeelding: Bikkel Bikes)

Check de e-bike hier.

#9 Tenways CGO800S

De Tenways CGO800S heeft een minimalistisch design, met een glad afgewerkt frame. De elektrische fiets is vooral geschikt voor stadsritten of plekken die niet te heuvelachtig zijn. De EV heeft namelijk geen versnellingen en de achterwielmotor is iets aan de zwakke kant. Binnen de stad is de e-bike ongetwijfeld je beste vriend.

Tenways CGO800S
Tenways CGO800S (Afbeelding: Tenways)

Check de e-bike hier.

#8 Puch E-Dance S N7

De Puch E-Dance S N7 heeft een heel krachtige motor, die 504 wattuur oplevert. Tijdens het testen merkte de ANWB echter op dat de motor ietwat wispelturig is. Verder heeft de fiets twee prima te gebruiken schijfremmen, samen met een inframe accu en een kleurendisplay.

Puch E-Dance S N7
Puch E-Dance S N7 (Afbeelding: Puch Moves)

Check de e-bike hier.

#7 Giant Entour E+ 2 elektrische fiets

De Giant Entour E+ 2 is een van de meest sportieve elektrische fietsen in deze top tien. Je kunt het voertuig goed afstemmen op elke reis, dankzij negen verschillende versnellingen. De e-bike heeft een draagvermogen van maar liefst 130 kg en een actieradius van 56 kilometer. De ANWB noemt de fiets een echte aanrader voor langere fietstochten.

Giant Entour E+ 2 elektrische fiets
Giant Entour E+ 2 (Afbeelding: Giant Bicycles)

Check de e-bike hier.

#6 Batavus E-go Finez Power

De Batavus Finez E-Go wordt door de ANWB bestempeld als de veiligste fiets uit de lijst. Dat komt door de innovatieve verlichting. Het voorlicht is voorzien van een sensor, die dagrijverlichting automatisch doorschakelt naar ‘groot’ licht als het donker wordt. Ook remt de fiets makkelijk en blijft hij in alle weersomstandigheden stabiel.

Batavus E-go Finez Power
Batavus E-go Finez Power (Afbeelding: Batavus)

Check de e-bike hier.

#5 B’twin Elops E-LD 500 elektrische fiets

Deze elektrische fiets is de koning van de lange afstand. De EV heeft namelijk een enorme actieradius, van 94 kilometer. De achterwielmotor is krachtig, wat ideaal is voor steile ondergronden. Het is echter niet de meest comfortabele fiets, omdat het zadel weinig vering heeft.

B'twin Elops E-LD 500 ANWB fietstest
B’twin Elops E-LD 500 (Afbeelding: Decathlon)

Check de e-bike hier.

#4 Zündapp Z810 Trekkingfiets

De Zündapp Z810 is een geval apart. Het achterwiel is enorm krachtig en rijdt zonder moeite een steile helling op. De fiets heeft alleen wat vreemde trekjes. Hij wordt bijvoorbeeld geleverd zonder slot. Ook moet je zelf de trappers monteren, het stuur rechtzetten en de remmen en versnellingen afstellen. Maar na wat sleutelen heb je wel een fantastische e-bike te pakken.

Zündapp Z810 Trekkingfiets
(Afbeelding: Zündapp)

Check de e-bike hier.

#3 Fischer Cita 5.8i elektrische fiets

De Duitse Fischer Cita 5.8i scoort goed op bijna alle vlakken. De elektrische fiets is stabiel, krachtig en remt efficiënt.

Fischer Cita 5.8i
Fischer Cita 5.8i (Afbeelding: Fischer Fahrrad)

Check de e-bike hier.

#2 BEEQ C500 Urban Motion

BEEQ is in Nederland een relatief onbekend merk, maar daar moet volgens de ANWB verandering in komen. De elektrische fiets van het merk scoort hoog dankzij de Shimano Steps-motor en het comfort. Daarbij is de fiets heel stabiel en veilig.

Fischer Cita 5.8i elektrische fiets ANWB fietstest
Fischer Cita 5.8i (Afbeelding: Decathlon)

Check de e-bike hier.

#1 Stella Livorno Premium MDB SI

De grote winnaar is de Stella Livorno Premium MDB SI. De ANWB noemt de stabiliteit, ondersteuning, afwerking, montage en het display als sterkste punten. De accucapaciteit van 300 Wh is wat aan de lage kant. Daardoor is de actieradius met 59 kilometer ook wat laag. Maar bestuurders hebben de mogelijkheid om te upgraden naar een grotere accu.

Stella Livorno Premium MDB SI
Stella Livorno Premium MDB SI (Afbeelding: Stella)

Check de e-bike hier.

Afvallen is een fluitje van een cent dankzij… een elektrische fiets?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen