Sam Dille
Sam Dille Elektrische fietsen 8 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets van Cannondale die je Gazelle moet doen vergeten

Cannondale heeft een nieuwe Mavaro Neo SL in hun e-bike collectie. De fabrikant zegt dat de elektrische fiets eenvoudig, praktisch en betaalbaar is. En als we de beelden moeten geloven, kan Gazelle haar koffers wel pakken.

De Mavaro Neo SL is een veelzijdige fiets die voor zowel beginners als gevorderden een goede keuze is. Je kunt de elektrische fiets makkelijk gebruiken in de stad, maar je kunt hem ook voor avontuurlijke ritten inzetten. Bijvoorbeeld op onverharde wegen.

Een elektrische fiets met een flinke motor

De grootste update op de nieuwe Mavaro e-bike modellen is de motor. De eerdere modellen worden geleverd met een middenmotor. Maar die maakt plaats voor een Bafang G020-motor, geïntegreerd in de achternaaf. Zo’n motor drijft direct het achterwiel aan, waardoor hij vaak extra krachtig is. Ideaal dus voor als je op heuvels of off-road wilt rijden.

De motor levert tot 350 kW piekvermogen en 45 Nm koppel en biedt trapondersteuning tot 25 km/u. Je kunt tot wel 108 kilometer fietsen op één lading. Op de nieuwe e-bike heb je drie standen om uit te kiezen, die je kunt selecteren op het display van het stuur. En als je de elektrische fiets moet duwen, is er een speciale walk-mode om het makkelijker te maken.

Cannondale Mavaro Neo SL elektrische fiets
De nieuwe e-bike van Cannondale (Afbeelding: Cannondale)

De Mavaro Neo SL voor in de stad

De Cannondale Mavaro Neo SL is er in twee modellen: de Mavaro Neo SL 1 en Mavaro Neo SL 2. Je kunt kiezen voor een standaardframe, een StepThru-frame voor makkelijker opstappen, of een Low StepThru-frame voor extra gemak.

De nieuwe elektrische fiets van Cannondale is speciaal gemaakt voor ritjes in de stad. Hij heeft ingebouwde lampjes en een handige versnelling met zeven of acht standen, afhankelijk van welk model je kiest. Je kunt de versnelling makkelijk bedienen met je duim, zodat je niet te veel afgeleid raakt tijdens het fietsen.

Maar ook voor offroad

Aan de voorkant heeft elke Mavaro Neo een speciale voorvork die tot vijftig millimeter meeveert. Dat zorgt voor extra veiligheid en grip op de weg. Ideaal voor offroad-avonturen. Verder wordt de elektrische fiets geleverd met een bagagedrager die plaats biedt voor achttien kilogram aan bagage.

Of de Mavaro Neo echt beter is dan een Gazelle, is geheel aan jou. De EV heeft verschillende prijzen, afhankelijk van welk model je kiest, beginnend bij 2.299 euro.

De perfecte elektrische fiets bestaat niet, maar zo koop je hem alsnog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!